Vizita.si
urgenca

Novice

Petletnici veja prebila oko in lobanjo

E. D.
12. 04. 2011 08.06
4

Med sankanjem po pobočju za hišo se je komaj petletna Ashlyn močno poškodovala. Sani so se namreč prevrnile, deklica pa je z vso močjo udarila v drevo, katerega veja ji je prebila oko in se ji zapičila nekaj centimetrov v možgane.

urgenca
urgenca FOTO: iStockphoto

Nekega zasneženega decembrskega dne se je petletna Ashlyn Maas tako kot že mnogokrat prej s sankami spuščala po pobočju za hišo, nanjo pa je pazil njen oče Wally. A sani, s katerimi se je peljala deklica, so se nenadoma prevrnile in Ashlyn je z vso močjo treščila ob podrto drevo, ki je ležalo v bližini. Ena od vej ji je prebila oko in se ji zapičila globoko v možgane. Takoj, ko je Wally, ki je takrat stal na vrhu pobočja, videl, kaj se je zgodilo, se je zapodil proti hčerki. ''Spustila se je po hribu, tako kot je to naredila že tolikokrat prej. A nenadoma so se sanke obrnile, a meni ni uspelo pravočasno priteči do nje. Udarila je ob drevo in bilo je grozljivo. Dvignil sem jo in jo odnesel v hišo,'' se nesreče spominja Wally, ki je takoj za tem poklical reševalce in se ni dotikal veje, ki se je zapičila v dekličino glavo.

Ko so deklico pripeljali v bolnišnico in so zdravniki videli, za kako grozljivo poškodbo gre, so staršem rekli, naj se pripravijo na najhujše. Ashlyn bi namreč ostala slepa na poškodovano oko in lahko bi imela hude možganske poškodbe. A ko so naredili CT glave, so si nekoliko oddahnili, kajti slike so pokazale, da je imela deklica neverjetno srečo. Veja, ki je bila zarita nekaj centimetrov v njeno glavo, je namreč zgrešila vse glavne arterije in tudi možganov ni poškodovala. Operativno so jo morali odstraniti in zašiti vstopno rano, ki se je kmalu popolnoma zacelila. ''Presenečen sem nad tem, kako hitro in dobro je okrevala,'' je povedal Michael Ryan, vodja pediatrije v bolnišnici, v kateri so zdravili Ashlyn. ''Zagotovo je tistega dne nekdo bedel nad njo.''

Starši so bili presrečni, ko so izvedeli, kakšno srečo je imela deklica in da bo z njo vse v najlepšem redu. ''Zdravniki in drugo osebje v bolnišnici so bili neverjetni. Po vsakem posegu, ki so ga naredili, so naju obveščali. Pomagali so nama, da sva se počutila kot doma, medtem ko sva čakala na novice. Prinesli so nama stole, nama pripravili postelje, da sva lahko bedela ob njej. Poskrbeli so, da sva imela kaj za jesti,'' je povedal dekličin oče, ki jim je nadvse hvaležen za vse, kar so naredili za njegovo hčerko. ''Kar se je zgodilo, je zdaj končno za nami. In vse se je dobro izteklo. Zdaj je Ashlyn povsem običajna deklica.''

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587