Vizita.si
image (28)

Novice

Pevec šokiral javnost!

S.C.
17. 06. 2012 11.21
1

Nekoč 200-kilogramski britanski operni pevec je imel pred vsakim letom nočne more, saj se je vedno znova zagozdil v sedež na letalu. Samo leto pozneje tehta pičlih 70 kilogramov in se veseli letenja.

Ko je sloves izjemno nadarjenega opernega pevca, 38-letnega Siona Goronwya Jonesa iz Walesa, segel tudi preko meja, je bilo za sicer vedno nasmejanega gospodiča to prava nočna mora. Ne da se ne bi veselil uspešne kariere in bil nanjo upravičeno ponosen, vsakič, kadar je moral nastopiti v tujini, ga je stisnilo pri srcu zato, ker se je bal na letalo. “Ni me strah višine, me je bilo pa groza sramote, ki me je doletela vsakič, ko sem stopil na letalo,“ odkrito prizna Sion. Še pred dobrim letom je namreč tehtal neverjetnih 200 kilogramov, kar ga je oviralo pri vsakdanjih obveznostih, najhuje pa je bilo, ker se je vsakič znova zagozdil v sedežu na letalu.

Težave z odvečnimi kilogrami so se stopnjevale vzporedno z njegovim uspehom v operi. Kariero je začel pri rosnih šestnajstih, nastopi pa so se vrstili eden za drugim, kar pomeni, da je imel posledično vedno manj prostega časa. “Živel sem od sendvičev, hamburgerjev, čipsa, čokoladic in plastenk gazirane pijače, ki sem jih mimogrede kupil na bencinski črpalki, ko smo se vozili na nastop ali domov,“ se spominja. Še preden se je dobro zavedal, je postal obilen in zaradi tega tudi nesrečen. Večkrat se je lotil raznovrstnih diet, a se je zaradi pomanjkanja časa in predvsem volje vedno znova vrnil na stara pota.

Nekega dne pred dobrim letom, po tem ko je že spet doživel ponižanje pred vsemi potniki na letalu, pa se je odločil, da svojim težavam za vedno naredi konec. Ker se je zavedal, da sam ne bo zmogel, se je pridružil lokalni skupini za hujšanje, kjer je imel vso podporo in predvsem 24 ur na dan na voljo strokovnjake za telesno vadbi in prehranjevanje. Naučil se je, da je lakota samo v glavi in da s pravilnim pristopom, uravnoteženo prehrano, gibanjem in trdno voljo lahko vsak premika gore. “Na začetku je bilo grozno težko in priznam, da sem se večkrat pregrešil. Potem pa sem nenadoma uvidel, da na ta način varam le samega sebe in sprejel izziv,“ se zasmeji Sion. V pičlem letu mu je z vztrajnostjo uspelo težo zmanjšati z 200 na 70 kilogramov, kar je neverjeten uspeh in si resnično zasluži občudovanje. “Še sam ne vem, kako sem zmogel. V nekem trenutku, ko sem se zavedal, da kilogrami kar puhtijo, sem dobil še večjo motivacijo. Ko pa sem začel v zdravi prehrani in telesni aktivnosti še uživati, pa sploh ni bilo možnosti, da bi odnehal. Preprosto me je prevzelo. Ne samo da se v svoji koži odlično počutim, imam tudi veliko več energije, predvsem pa sedaj vsakič znova komaj čakam, da lahko spet sedem na letalo in se udobno zleknem v sedež, ki mi je nekoč povzročal sive lase,“ ponosno še doda simpatični pevec.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587