Vizita.si
Jason je med padcem utrpel zlom vretenca in za las ušel paraliziranosti.

Novice

Mladi zvezdnik si je zlomil vrat

Ni.J.
07. 01. 2012 07.27
0

Na veliko razočaranje številnih njegovih oboževalcev je moral pevec Jason Derulo odpovedati celotno turnejo in promocijske aktivnosti, saj si je med vajo za koncert močno poškodoval vrat.

Jason je med padcem utrpel zlom vretenca in za las ušel paraliziranosti.
Jason je med padcem utrpel zlom vretenca in za las ušel paraliziranosti.FOTO: Twitter
22-letni ameriški pevec Jason Derulo iz Miamija se je med treningom za prihajajočo turnejo, na kateri naj bi promoviral svoj novi album Future History, močno poškodoval. Turnejo, ki bi se morala začeti 23. februarja v Glasgowu, je bil tako primoran odpovedati, kar je prizadelo njegove številne oboževalce.

V torek, 3. januarja, je Derulo med izvajanjem akrobatskega skoka pristal direktno na glavi ter utrpel akutni zlom vretenca. Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico Memorial West na Floridi, zdravniki pa so mu povedali, da je le malo manjkalo, pa bi ostal hrom. Derulo je bolnišnico že zapustil, vendar bo moral nositi opornico še nekaj mesecev. Vsi, ki so kupili vstopnice za prihajajoče koncerte, bodo dobili povrnjen denar,“ je zapisal Jasonov predstavnik za medije.

Oboževalcem pa se je opravičil tudi sam Derulo: “Vsem oboževalcem, ki so načrtovali obiskati katerega od koncertov v sklopu turneje Future History World Tour, bi rad sporočil, da je bolečina, ki jo občutim zaradi odpovedi turneje veliko močnejša od tiste, ki mi jo je prizadejala poškodba. Oboževalci mi pomenijo vse, zato upam, da si bom čim prej opomogel in ponovno začel nastopati.

Vzrok za zlom vretenc, enega ali več, so najpogosteje padci ali prometne nezgode. Simptomi in znaki, ki kažejo na zlom vretenca, so sicer odvisni od tega, kje se nahaja zlomljeno vretence, v glavnem pa se kažejo v obliki bolečine ob pritisku na poškodovano oziroma zlomljeno vretence, na hrbtenici je lahko vidna grba, v okončinah se lahko pojavijo nevrološke motnej. Gibljivost hrbtenice pa je zmanjšana. Pojavi se lahko tudi bolečina, ki v obliki pasu poteka preko prsnega koša ali trebuha. Ali je vretence res zlomljeno, lahko zdravnik potrdi s pregledom, rentgenskimi ali CT posnetki, zdravljenje pa je operativno, če pride do nevroloških težav ali premika vretenc in nevarnosti, da bi zdrobljena ali zlomljena vretenca poškodovala hrbtenjačo. Če je zlom stabilen in vretenca niso premaknjena, zdravljenje obsega mirovanje, zatem pa rehabilitacijo, fizioterapijo in vaje za krepitev mišic.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587