Vizita.si
image (28)

Novice

Pevka po rojstvu otroka v krempljih nevarne bolezni?

S.P.
24. 01. 2013 08.30
13

Na Otoku so se začele širiti govorice, da naj bi novopečeni mamici Adele, ki se je sicer vedno borila z nekaj odvečnimi kilogrami, po rojstvu prvega otroka grozile celo hujše zdravstvene težave. Ali je stanje res tako resno?

Nikoli ni bila skrivnost, da se ena izmed najbolje plačanih pevk današnjega časa Adele že od samega začetka svoje uspešne kariere bori z odvečnimi kilogrami, s čimer se sama nikoli ni pretirano obremenjevala. “Vsak dan imam pred nosom nešteto novic in zlobnih komentarjev na račun svoje telesne teže, zato vem, da ljudje menijo, da sem debela. Tega se zavedam tudi sama, a se v svoji koži za zdaj dobro počutim. Za hujšanje bi se odločila le, če bi to ogrozilo moje zdravstveno stanje,“ se spomnimo njenih besed. A se britanski mediji bojijo, da se je to že zgodilo.

Nekateri strokovnjaki na področju zdravja in nutricionistike, ki z zvezdnico sicer nikoli niso imeli stika, so namreč opozorili na dejstvo, da se je novopečena mamica med in po obdobju nosečnosti še bolj zredila. Glede na zadnje fotografije so jo tako uvrstili na lestvico že močno prekomerno hranjenih ljudi, ki jim lahko grozijo nekatere nevarne bolezni, kot so bolezni srca in ožilja ter sladkorna bolezen tipa 2, ki pa bi lahko ogrožali tudi slavno 24-letnico.

Sladkorna bolezen tipa 2 je kronična bolezen in lahko v primeru prepoznega odkritja povzroči resne zdravstene zaplete vida, ledvic, živčevja in žil, zaradi česar lahko pride do posledične izgube vida, okvare ledvic ali pa celo srčnega infarkta. Žal pa je z debelostjo močno povezana tudi arterijska hipertenzija oziroma dolgotrajno zvišan krvni tlak, ki lahko vodi do srčne odpovedi in možganske kapi, zato je še kako pomembno, da tega zavedno uravnavamo, v hujših primerih pa s pomočjo zdravil tudi karseda uspešno zdravimo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587