Vizita.si
image (28)

Novice

Pevka začela stradati zaradi posilstva

K.B.
20. 09. 2010 09.38
3

Z grammyjem nagrajena ameriška pevka Fiona Apple je priznala, da je trpela za motnjami hranjenja. Kot je povedala, pa te niso izvirale iz želje po tem, da bi bila suha, ampak iz želje po tem, da bi bila neprivlačna. Pevko so namreč pri 12 letih posilili.

Potem ko so Fiono Apple pri rosnih 12 letih posilili, je padla v depresijo in začela z drastičnimi dietami. Vse odtlej se teh težav ni in ni mogla znebiti. Mediji so se tako razpisali, da je Fiona anoreksična, pevka pa je povedala, da njen videz ni posledica želje, da bi bila suha, ampak dejstva, da so jo posilili. ''Zagotovo sem imela motnje hranjenja, kar pa me je prizadelo, je bilo to, da so vsi mislili, da sem imela anoreksijo, a je nisem imela,'' je za revijo Rolling Stones povedala Fiona. ''Bila sem v hudi depresiji in sem se gabila sama sebi. Pri meni ni šlo za to, da sem si želela biti suha, ampak za to, da bi se znebila vsake maščobe na svojem telesu. Ko so me posilili, sem bila ravno v obdobju, ko so se mi začele razvijati obline in mislila sem, da če se bom znebila vseh oblin, se mi to ne bo nikoli več zgodilo.'' Psihoterapevtka dr. Andreja Pšeničny pa pojasnjuje, da je stradanje oblika samopoškodbe, ki je značilna za ljudi, ki so bili zlorabljeni v otroštvu: ''Gre za posledico hude psihične napetosti, ki jo posameznik razbremeni tako, da si zada telesno bolečino. Tu je vedno prisotno ogromno jeze, stiske, bolečine. Pogosto si jo tako zadajo ljudje, ki so bili kot otroci zlorabljeni oziroma so doživeli neko hudo psihično zlorabo.''

Kljub vsemu pa se je Fioni življenje spremenilo na bolje, ko je leta 1996 izdala svoj prvi album 'Tidal' in kljub pritiskom medijev začela pridobivati težo. ''Vedela sem, da bodo o meni začeli pisati, da sem debela, zato sem se že vnaprej pripravila na to, čeprav sem vedela, da me bo v vsakem primeru prizadelo.'' S tem albumom se je talentirana pevka Fiona Apple izstrelila na vrh številnih glasbenih lestvic in osvojila nagrado grammy. Ne samo to, na življenje je začela gledati veliko bolj pozitivno, pridobila je samozavest vase in v svojo glasbo ter začela živeti bolj zdravo.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587