Vizita.si
Zaradi številnih lepotnih posegov, ki jih je prestala, britanski mediji Sarah imenujejo tudi človeška barbika.

Novice

Zdravniki ogorčeni! 16-letni hčerki vbrizguje botoks

E.T.
03. 03. 2010 15.50
0

Po tem, ko je v javnost prišla zgodba Sarah Burge, svetovne rekorderke v številu plastičnih operacij, ki botoks svoji komaj 16-letni hčerki vbrizgava kar sama, so se oglasili tudi zdravniki in plastični kirurgi.

Zaradi številnih lepotnih posegov, ki jih je prestala, britanski mediji Sarah imenujejo tudi človeška barbika.
Zaradi številnih lepotnih posegov, ki jih je prestala, britanski mediji Sarah imenujejo tudi človeška barbika.FOTO: iStockphoto
Številni estetski kirurgi in zdravniki so skočili na noge, takoj ko so slišali, da Sarah Burge, ki je sicer po poklicu kozmetičarka, svoji 16-letni hčerki kar sama doma občasno vbrizguje injekcije botoksa. ''Njeno ravnanje me je popolnoma šokiralo!'' zgroženo pove estetski kirurg Fazel Fatah. ''Le kako lahko kar prek interneta kupi botoks in ga sama doma vbrizga svoji 16-letnici? Saj nikoli ne veš, kaj kupiš prek spleta in kaj vse vsebuje takšen botoks. Če so v njem kakšne nevarne primesi, če ni povsem čist, lahko to osebi, ki ga uporablja, povzroči resne zdravstvene težave. Poleg tega lahko veliko škode naredi tudi prepogosta oziroma pretirana raba botoksa. Obraz lahko postane nesimetričen, obrazne mišice pa odporne na botoks. Pretirana uporaba botoksa lahko vodi celo v trajno paralizo obraznih mišic. Če pa botoks v obraz vbrizguje nevešča oseba, je vse skupaj še toliko bolj tvegano, kajti če ga vbrizga preblizu očem, lahko povzroči dvojni vid, ali se pojavijo kakšni drugi zapleti.''

Zdravila s spleta so lahko smrtno nevarna!

Ne le v Britaniji, tudi drugod po Evropi je kupovanje zdravil in lepotnih preparatov prek spleta v porastu, kažejo raziskave. Razlog je preprost– zdravila, ki jih uporabnik naroči prek spleta, dobi na dom kar po pošti in si prihrano pot do lekarne, poleg tega je marsikatero zdravilo oziroma lepotni preparat prek spleta cenejši kot v lekarnah in drugih specializiranih prodajalnah. ''Ko je moja hči dobila glivice med prsti in smo potrebovali mazilo za glivice, bi zanj v lekarni plačala 34 evrov. Prek spleta pa sem za mazilo odštela le 15,37 evra,'' je povedala nekaj Nemka. A nemške spletne lekarne so pod strogim nazdorom in morajo slediti strogim pravilom, kar pa ne velja za spletne prodajalne zdravil drugod po svetu. Zato marsikateri uporabnik nikoli zagotovo ne ve, od kje zdravilo sploh prihaja in kaj pravzaprav kupi. ''Veliko zdravil, ki jih lahko kupimo na spletu, je lažnih. Glede na analize, ki smo jih naredili, vam lahko svetujem le, da se izogibajte kupovanju zdravil in lepotnih pripravkov na internetu,'' svari Wolfgang Schmitz iz varinskega urada v nemškem Kölnu. Farmacevt iz Bonna Harald Schweim pa pravi: ''Res so marsikatera zdravila in druga sredstva, ki jih dobimo na spletu, lažni. Kupimo pa lahko že skoraj vse – inzulin, zdravila za uravnavanje hormonov, celo lažne kreme proti opeklinam in raznim bolečinam!'' In nenazadnje tudi botoks, ki je lahko tako kot druga lažna spletna zdravila še kako nevaren za telo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587