Vizita.si
image (28)

Novice

Po 14 letih srečala hčer in ugotovila, da je danes sin

Ni.J.
01. 01. 2012 09.00
4

48-letna Ashley je doživela pravi šok. Po dolgih 14 letih jo je namreč končno poklicala hči in ji povedala, da si je v tem času, ko se nista videli, dala spremeniti spol in je sedaj postala moški.

Ashley Hughes je bila navdušena in presenečena, ko jo je po 14 letih nepričakovano poklicala njena dolgo časa izgubljena hči. Vendar je bil klic za 48-letnico veliko bolj šokanten, kot je sprva pričakovala – namesto 26-letne hčerke Toni jo je poklical "sin" Alex. Toni se je v teh letih namreč odločila, da si bo dala spremeniti spol in se z jemanjem moških hormonov spremenila v moškega. Mami je povedala tudi, da je pred kratkim postala babica in da se je odločila, da si bo spol spremenila tudi kirurško ter tako uresničila svoje dolgoletne sanje.

Alex se je rodila kot deklica, a je celo življenje trpela zaradi spolne disforije oziroma motnje spolne identitete. "Od nekdaj sem vedela, da sem drugačna. Že kot otrok sem se veliko bolje počutila oblečena v fantovska oblačila, a takrat nisem vedela zakaj. Zaradi tega sem bila težaven otrok in se veliko prepirala s starši, še posebej mamo. V resnici je bil to vzrok tudi zato, zakaj so se med nami tako skrhale vezi in sem pred 14 leti odšla."

Alex so kot mladostnico pošiljali od svetovalca do svetovalca, k socialnim delavcem in jo vpisovali v skupine za pomoč mladim, a se je njeno nenavadno in skoraj agresivno obnašanje kljub temu nadaljevalo. "Spominjam se, kako je bila Alex jezna, ko je neko božično jutro odprla darilo in v njem zagledala Barbie. Začela je kričati, kako ji ni všeč," se spominja Ashley. "Vrgla jo je stran in se vrnila v sobo k svojim igračkam – bagrom, avtomobilčkom in kockam."

"Alex, ko je bila še Toni, je bila vedno videti nesrečna in nenehno se ji je spreminjalo razpoloženje. Mislila sem, da ima le težko najstniško obdobje, a vendar takrat še ni bila stara niti deset let," pravi Ashley. "Sčasoma je postala prava nočna mora in otrok, kakršnega si noben starš ne bi želel imeti." Alex se je nato pri komaj 12 letih odselila k babici na Irsko. Leta 2006 si je Alex zaželela, da bi postala mamica, zato je s prijateljem zanosila in rodila deklico Molly. "Želela sem si imeti otroka, ki bi bil tudi biološko moj. S prijateljem moškega spola sva se zato dogovorila, da bova spočela otroka. Ko se je Molly rodila, je bil presrečen." A vendar je Alex sovražila obdobje nosečnosti. "Svojega ogromnega nosečniškega trebuha sem se dobesedno sramovala," pravi. "Trebuh je bil tako 'ženski', zato se nisem počutila dobro v svoji koži. Ko sem nato rodila Molly, sem bila sicer neizmerno vesela, saj je bilo njeno rojstvo najlepši trenutek v mojem življenju, a sem bila po vsem tem le še bolj prepričana, česa si želim v življenju. Želja, da bi si spremenila spol, se je le okrepila."

Po porodu je tako Alex začela jemati moške hormone. Julija 2010 je po 14 letih poklicala svojo mamo in ji povedala za spremembe, ki jih je prestala v teh letih, ter jo nato obiskala na domu. "Ko sem jo poklicala, sem bila zelo živčna. Takrat sem imela za seboj že številne psihološke teste in hormonske terapije, kmalu naj bi začela prejemati injekcije s testosteronom, dogovarjala pa sem se tudi že za operacijo spremembe spola. Mami sem razložila, da obiskujem zdravnike in psihiatre v Dublinu in da se vsi strinjajo, da sem ujeta v napačno telo, ter se zato spreminjam v moškega." Tem besedam je sledil dolg premor. Ashley ni kričala nanjo in ni ji ničesar očitala. Le vesela je bila, da je Alex končno ugotovila, kaj je vzrok njenih težav. "Seveda sem bila najprej močno šokirana. Zatem pa je vse dobilo svoj smisel – vse depresije, nenavadno obnašanje in izbruhi jeze. Spominjam se, da sem ji odgovorila le, da sem srečna zanjo in da si želim le, da bi bila srečna in nasmejana."

Nekaj tednov pozneje sta se Alex in Molly vrnili iz Irske in pozvonili Ashley na vrata. "Imeli sva prvi normalen pogovor v življenju. Skupaj sva celo brskali po internetu in iskali možnosti za operacijo spremembe spola," se snidenja spominja Ashley. "Od tistega trenutka je najin odnos odličen. Že res, da sem za vedno izgubila hčer, a vendar imam danes izjemnega sina, na katerega sem ponosna in s katerim se odlično razumeva."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587