Vizita.si
image (28)

Novice

Tumor kot 'kamelja grba' jo je oviral pri hoji

Ni.J.
21. 01. 2012 08.05
7

Zdravniki so 23-letnici s hrbta odstranili ogromen tumor, ki je povzročil, da se ji je hrbtenica močno ukrivila in jo je močno oviral pri vsakdanjem življenju. Po dolgih 20 letih tako spet lahko hodi.

Zdravniki iz bolnišnice St. Paul v vietnamskem mestu Hanoj so operirali 23-letnico, ki je pri njih poiskala pomoč zaradi tumorja, ki ji je močno ukrivil hrbtenico, deformiral rebra in preprečeval, da bi lahko normalno dihala, kaj šele hodila in spala. Zaradi tumorja se dekle poleg tega ni normalno razvijalo in je tehtalo le 30 kilogramov, medtem ko je tumor tehtal dva kilograma.

Zdravnik dr. Pham Thi Viet Dung z oddelka za plastično kirurgijo je 23-letnici diagnosticiral nevrom, benigni tumor, ki pa je bil na videz na las podoben kamelji grbi.

Kljub težavam in zapletom, ki so bili posledica anestezije, so zdravniki uspešno odstranili ogromen tumor. Odstraniti pa so ji morali prav vsak delček, saj bi ji tvorba v nasprotnem primeru ponovno začela rasti. Po operaciji si je uspešno opomogla in po tednu dni zapustila bolnišnico.

Po besedah pacientkine družine, se je dekletu tumor začel razvijati pri približno treh letih, nastal pa je iz majhne ploščate pike, ki jo je imela že od rojstva. V naslednjih 20 letih sta jo starša vozila od bolnišnice do bolnišnice in od zdravnika do zdravnika, a je nihče ni hotel operirati. K sreči so jo zdravniki v bolnišnici St. Paul le sprejeli in jo operirali, dekle pa lahko po 20 letih trpljenja končno spet hodi, normalno diha in spi.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587