Vizita.si
image (28)

Novice

Začelo se je z majhnim rdečim mehurčkom ...

M.B.
31. 01. 2012 08.25
1

Rodila se je z materinim znamenjem, ki se je vnelo in punčki povzročilo strašne bolečine. Ni se mogla niti nasmehniti, s pomočjo zdravnikov pa se sedaj končno lahko.

Mala Orla Docherty, ki se je rodila z velikim in motečim znamenjem na ustnici, se končno lahko smeji. Zdravljenje s tako imenovanimi zaviralci beta se je namreč izkazalo za uspešno in deklici se je rdeče materino znamenje na spodnji ustnici toliko zmanjšalo, da ji ne povzroča več težav.

Da je z Orlino ustnico nekaj narobe, sta starša ugotovila le deset dni po tem, ko je z mamico iz porodnišnice odšla domov. Znamenje, ki se je sprva zdelo povsem nedolžno, se je v tem času namreč tako vnelo, da so jo morali nemudoma odpeljati v bolnišnico.

''Sprva je bilo videti, da gre samo za majhen rdeč mehur. Zdravniki so mi povedali, da je to zgolj materino znamenje in naj ne skrbim. Toda po desetih dneh v domači oskrbi je znamenje začelo krvaveti,'' pripoveduje Lorraine, dekličina mamica, ki je bila v skrbeh za Orlo že v njenih prvih tednih življenja, saj je ob rojstvu tehtala le dober kilogram. Zaradi tega so jo morali nenehoma hraniti, kar je sčasoma povzročilo vnetje znamenja. S pomočjo propranolola, zaviralca beta, so ji znižali srčni utrip in znamenje se je na veselje vseh zmanjšalo.

''Čudovito je bilo videti njen prvi nasmešek in sedaj se ves čas samo smeji,'' pove presrečna mamica. ''Kljub hudim bolečinam, ki jih je morala prestati, je še vedno srečna deklica." Na žalost bo potrebovala tudi plastično operacijo, s katero bodo odstranili zabrazgotinjeno tkivo pod ustnico.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587