Vizita.si
slike glave

Novice

Po strelu v glavo naboj izločil s kihanjem

E. D.
24. 01. 2011 21.31
0

28-letni Italijan se je z dekletom nič hudega sluteč zabaval na najdaljšo noč v letu, ko ga je v glavo zadel naboj. Reševalci so ga takoj prepeljali v bližnjo bolnišnico, tam je, na veliko začudenje vseh, naboj preprosto 'izkihnil'.

slike glave
slike glave FOTO: iStockphoto

Naboj sicer ni bil namenjen 28-letnemu Darcu Sangermanu, le na napačnem mestu ob napačnem času se je znašel. Med silvestrovanjem v Neaplju jo je namreč precej skupil. Ustreljen je bil v glavo, a je imel neizmerno srečo, saj je streljanje po čudežu preživel. Sprva je mislil, da ga je v glavo zadela petarda ali kamen, potem pa je z grozo uvidel, da je bil pravkar ustreljen. A mladi Italijan je ostal pri zavesti in razen okrvavljenega lica ter luknje v sencih sploh ni opazil nobenih posledic streljanja.

Ob prihodu v bolnišnico so bili zdravniki začudeni, da je še vedno pri zavesti in da lahko celo hodi, čeprav je bil pravkar ustreljen v glavo. A presenečenj še zdaleč ni bilo konec. Darco je namreč nenadoma začel nenadzorovano kihati in nenadoma mu je iz nosa padel naboj. ''Imel je res neverjetno srečo, kajti v trenutku bi lahko umrl,'' je povedal zdravnik dr. Sid Berrone. ''Naboj mu je vstopil na sencih, se pomaknil za oči, potem pa je skozi nosno votlino pripotoval v nos, nakar ga je s kihanjem izločil. Neverjetno!'' Tako pravzaprav 28-letnik sploh ni potreboval nobenega drugega zdravljenja, le rano so mu zdravniki očistili in mu odstranili koščke kosti, ki so bili posledica vstopa naboj v telo. Glavobol, ki ga je čutil, je sčasoma minil, sicer pa je z njim, kot kažejo raziskave, vse v najlepšem redu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587