Vizita.si
image (28)

Novice

Po svetu zaokrožile srce parajoče fotografije

S.P.
23. 11. 2012 15.49
16

29-letna Britanka Niki Cunningham se je morala v preteklih mesecih spopasti z bolečino, ki si je zagotovo ne želimo, niti ne moremo predstavljati. Najsrečnejši trenutek ob rojstvu otroka se je namreč s preranim slovesom še isti dan spreobrnil v najhujšo nočno moro vsakega starša.

Vse do poroda se je Niki Cunningham nadvse veselila prihoda zdravega in močnega sinčka Harryja, ki so mu zdravniki napovedovali dolgo in lepo življenje. Do večjih težav je prišlo zgolj v 30. tednu nosečnosti, ko je 29-letnica začela nepojasnjeno krvaveti, a so jo zdravniki v gneči brez ustreznega pregleda napotili domov k počitku, češ da se bo sčasoma vse samo uredilo. Žal pa ni bilo ravno tako.

Situacija se je drastično poslabšala že pol ure po tem, ko ji je nepričakovano odtekla voda. V bolnišnici Royal Devon & Exeter Hospital so sicer nemudoma opravili vse potrebne raziskave in izvedli nujno potreben carski rez, a nastale škode več ni bilo mogoče popraviti. Novorojenčku se je med porodom pretrgala popkovina, zaradi česar je začel nenadzorovano izgubljati pretirano količino krvi in je že skorajda izkrvavel, še preden je prišel na svet. Možnosti niso bile na njegovi strani.

Že naslednji dan pa sta se morala Niki in Jamie soočiti z najhujšim. “V rokah sva prvič in zadnjič držala svojega otroka. Menim, da si takšnega pekla ne morete predstavljati. Lahko sva ga le nemočno pestovala, medtem ko nama je njegovo življenje počasi in neizbežno polzelo iz rok. Še dodobra se nismo spoznali, pa smo se že morali posloviti,“ sta opisala svojo bolečino. “Za njih je bila to zgolj še ena napaka, nama pa se je pred očmi sesul ves svet, vse, za kar sva živela in si tako dolgo močno želela.“

Bolezen bi lahko namreč še pravočasno in brez težav diagnosticirali ter pozneje tudi uspešno pozdravili že v prvih tednih nosečnosti, a Niki takrat, ko je bilo to potrebno, takšne pozornosti žal ni bila deležna. Harry je posledično utrpel enega izmed precej poznanih bolezenskih stanj v obdobju nosečnosti – vaso praevio, zaradi katerega so se krvne žile v posteljici razrasle do te mere, da so se zaradi svoje velikosti sčasoma raztrgale. Življenje bi mu lahko rešil že navaden ultrazvočni pregled, ki strokovnjakom ne bi vzel več kot nekaj minut časa.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587