Vizita.si
image (28)

Novice

Pogled od blizu presenetil celo kritike ...

S.P.
27. 06. 2013 07.51
4

Ameriški igralki Meg Ryan so še nedolgo tega očitali, da pretirava z botoksom, ki je uničil njen obraz, zdaj pa so kritike presenetile tudi njene okončine. Te so namreč polne izbočenih žil, ki naj bi bile posledica pretiranega napora in staranja.

Ameriški igralki in filmski producentki Meg Ryan so kritiki še nedolgo tega očitali, da v želji po mladostnem videzu pretirava z uporabo botoksa in drugih umetnih polnil, v tem tednu pa so se že obregnili ob novo pomanjkljivost, ki dokazuje, da se nekatere zvezdnice s staranjem preprosto ne morejo, ali pa se ne želijo sprijazniti, poroča Daily Mail. “Medtem ko se je 51-letnica v ponedeljek sprehajala po New Yorku, ni pričakovala, da bodo njeni udi razkrili grde zatekle žile, ki so silile izpod njene kože. To se ni zgodilo prvič, takšne spremembe opažamo že vse od lanskega leta. In vse to zahvaljujoč pritisku, da mora čimdlje ostati vitka ter zapeljiva, da bo lahko kos precej mlajši konkurenci Hollywooda,“ so opazili ob skrb vzbujajočih bližnjih posnetkih.

Ni skrivnost, da je Meg vedno močno garala, da bi njeno telo čimdlje ostalo v formi, zaradi česar še danes večkrat tedensko zahaja v telovadnico in se drži stroge diete, a strokovnjaki za zdravje, telovadbo ter zdravo prehrano opozarjajo, da pri teh letih veliko prej in tudi lažje prekoračimo priporočeno mejo, po kateri se na našem telesu začnejo odražati številne negativne posledice. Po njihovem mnenju bi lahko bile izbočene žile na predelu njenih rok in nog posledica prevelikega fizičnega napora, ki je tedno povezan s staranjem telesa, in disciplinirane prehrane, med katero uživajo nizke vsebnosti soli ter ogljikovih hidratov, kar lahko privede do dehidracije kože, spet drugi pa trdijo, da njena težava precej spominja na krvne žile oziroma varikozne vene.

Kaj krčne žile (varikozne vene) pomenijo za posameznika?

Krčne žile so bolezensko razširjene vene. Veliko ljudi ima vidno izbočene, nepravilno potekajoče površinske vene. Najpogosteje se pojavljajo v spodnjih okončinah, lahko pa se pojavijo tudi drugje, naprimer v spodnjem delu požiralnika, kot posledica jetrne bolezni, in v danki kot hemoroidi (zlata žila). Povzročajo lahko neprijeten občutek v nogah, pa tudi na pogled niso prijetne, vendar ne pomenijo resnega obolenja. Vene imajo zaklopke, ki preprečujejo vračanje krvi v nogo. In če se te ne zapirajo povsem, se kri vrača v povrhnje podkožne vene, ki se zaradi tlaka krvi razširijo. Če ne ukrepamo, stanje običajno napreduje, pojavlja se dermatitis in celo razjede, pogosto na notranji strani gležnja. Zato je najbolje, da se ob prvih znakih nemudoma posvetujete z zdravnikom.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602