Vizita.si
Vzroki so pogosto dedni, lahko pa gre tudi za razvoj alergije, dehidracijo, utrujenost, pomanjkanje vitaminov ali pa hormonske spremembe.

Novice

Pogled od blizu vas lahko preseneti

S.P.
09. 04. 2013 10.10
3

Ameriška igralka Kaley Cuoco že od samega začetka slovi po brezhibnem videzu, ki pa mu tokrat očitno ni namenila pretirane pozornosti. Britanski mediji ji zato očitajo številne nepravilnosti na njeni koži in se sprašujejo, ali se za tem v resnici skriva še kaj več.

Vzroki so pogosto dedni, lahko pa gre tudi za razvoj alergije, dehidracijo, utrujenost, pomanjkanje vitaminov ali pa hormonske spremembe.
Vzroki so pogosto dedni, lahko pa gre tudi za razvoj alergije, dehidracijo, utrujenost, pomanjkanje vitaminov ali pa hormonske spremembe. FOTO: Profimedia

Ameriška igralka in manekenka Kaley Cuoco je v nedeljo na podelitvi glasbenih nagrad zasijala v svoji najboljši luči. Zato pa so bili njeni oboževalci še toliko bolj presenečeni, ko so v javnost pricurljale sobotne fotografije, na katerih je zvezda priljubljene televizijske serije Veliki pokovci svoj brezhibni videz zamenjala za bolj sproščeno in nekoliko manj urejeno različico. “Očitno je imela dan za tem zelo dobrega stilista,“ se je pošalil celo britanski tabloid Daily Mail. “Z razmršenimi lasmi, velikimi temnimi podočnjaki ter rdečimi očmi je videti še kako potrebna spanca. Take je zares nismo vajeni, saj je izraz na njenem obrazu običajno vesel in veder, tukaj pa je vidno izčrpana, če ne celo nesrečna. Upajmo, da se za tem ne skriva kaj več, morda kakšna tiha bolezen,“ pa so zapisali v nadaljevanju. 27-letnica na opazke sicer še ni reagirala, lahko pa sodeč po fotografijah sklepamo, da gre v resnici zgolj za posledico napornega treninga joge in ne kakšne hujše zdravstvene težave.

Kako se znebiti podočnjakov?

Vzrokov za nastanek podočnjakov je več:

Med poglavitnimi ostaja tanjšanje že tako tanke kože pod očmi. Vzroki za to so pogosto dedni, velikokrat pa lahko kažejo tudi na razvoj alergije, dehidracijo telesa, utrujenost, stres, pomanjkanje določenih vitaminov ali pa hormonske spremembe. Kitajska medicina jih smatra celo za znak šibkega delovanja ledvic, kožnih bolezni, vnetja očesne veznice, slabokrvnosti ter pomanjkanja železa.

Znebite se jih na naraven način

Čeprav je podočnjake izjemno težko skriti, obstaja nekaj naravnih metod, s katerimi jih lahko omilite. Najprej poskusite s čajnimi vrečkami. Ko skuhate čaj, vrečko ohladite v hladilniku in jo nato kot obkladek položite na prizadeti del. V hladilniku vrečke hladite vsaj eno uro, na obrazu pa pustite delovati vsaj 15 minut. To lahko počnete vsak dan, dokler ne opazite izboljšanja.

Nekateri uporabljajo tudi kumare in surov krompir. Ohlajene rezine si položite na oči in jih pustite delovati čez noč. To ne bo le osvežilo vaših oči, temveč tudi izboljšalo izločanje solz, odpravilo podočnjake, pomagalo sprostiti stres in razbremeniti utrujene oči. Oblogo si lahko naredite tudi iz soka naribane kumare, limoninega soka ali lanolin kreme, ki jo nanesete pod oči, pustite delovati 10 do 15 minut in jo nato odstranite.

Naredite si mešanico iz mandljevega olja in meda in jo na oči nanesite enkrat dnevno. Ta metoda naj bi vaše podočnjake odpravila v nekaj tednih, uporabite pa lahko tudi samo mandljevo olje, ki ga z nežno 15-minutno masažo vtrete v kožo pod očmi. Oči lahko pomirite tudi z ricinovim oljem, ki ga dobite v lekarnah. To namreč poleg tega, da pomaga odpravljati podočnjake in umirja oči, pospešuje tudi rast trepalnic.

Poskusite lahko tudi z masko, ki jo naredite iz dveh žlic paradižnikove mezge in dveh žlic limoninega soka. Mešanico, ki velja za eno od metod odstranjevanja podočnjakov, nanesite na predel pod očmi in pustite delovati 15 minut, nato pa sperite. Pod oči lahko položite tudi nekaj lističev mete, ki pa jih odstranite, če vas zaradi njih začnejo peči oči ali pa si s kosmom vate pod očmi v kožo vtrite vodico vrtnice.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602