Vizita.si
image (28)

Novice

Poglejte, kako je videti s 77 kilogrami manj!

L.E.
09. 05. 2013 08.13
4

Danes Deidre Robinson še sama ne more verjeti, da je nekoč tehtala 141 kilogramov. Ne le da jih ima več kot pol manj – je celo lastnica telovadnice, ki zdaj pri hujšanju pomaga drugim.

Deidre Robinson je bila tistega lepega pomladnega dne od sramu že vsa rdeča. Njena hči si je tako želela obiskati zabaviščni park in četudi je razumela, da se prav vsake dogodivščine zaradi svoje teže ne bo mogla udeležiti, si ni predstavljala, da bo deležna tolikšne pozornosti, ker se bodo vsi zaposleni pred očmi vseh ukvarjali s tem, kako nekako zapreti njen varnostni pas. “Blizu mene je sedel gospod, ki se mi ravno tako ni zdel prav vitek, vendar se je njegova zaponka zaprla brez težav. Pomislila sem, da je z mojo zagotovo nekaj narobe. V resnici sem bila sama še mnogo bolj obilna kot on.“ Tehtala je namreč kar 141 kilogramov.

To je bil samo eden v nizu dogodkov, ki so Deidre prepričali, da mora nekaj spremeniti. Odvečni kilogrami so močno vplivali na to, kako je živela. Ne samo da se je izogibala letalom in ni obiskovala kulturnih dogodkov, saj ni bila prepričana, da bo sedež dovolj velik. “Nikoli si nisem kupila čevljev z vezalkami, ker me je njihovo zavezovanje preveč utrudilo. Vedno sem si želela voziti športen avto, vendar med sedežem in volanom ni bilo dovolj prostora. Izogibala sem se najrazličnejšim situacijam, saj sem se bala, da se bom osramotila. Najbolj pa mi je bilo hudo, ko sem svojo hčer kam pripeljala, pa z njo nisem mogla sodelovati pri aktivnostih, ki so bile tam organizirane. Zaradi tega me ne bi bilo niti na eni fotografiji in delovalo bi, kot da z njo sploh nikoli nisem šla nikamor.“ S svojo hčerjo ni mogla čofotati v bazenu, ker se je sramovala obleči kopalke, z njo se v parku ni mogla gugati ali spustiti po toboganu.

Uspela zaradi hčerke

Najbolj trdno se je odločila shujšati ravno zaradi svoje hčerke. Tega, da se je vedno počutila izločena, se je namreč skorajda navadila že v lastni družini. Bila je namreč edina, ki je imela težave s težo in njeni starši nikoli niso mogli razumeti, kako ji ne uspe doseči in vzdrževati bolj vitke postave. “Niso mogli razumeti, zakaj se redim, če uživam enako hrano kot moja sestra, ki je bila očitno vitka že genetsko. Moja mati je zaradi tega znala meriti, koliko sem pojedla, oče, ki je bil na moje študijske in poklicne uspehe vedno tako ponosen, je na tem področju mojega življenja sumil, da sem le preveč brezbrižna.“ Pa ni bila. Lotevala se je najrazličnejših diet, a ker so bile nezdrave, ni nobena delovala dolgoročno. Malo je shujšala in se nato še bolj zredila. Bližnji so ji za darilo pogosto poklanjali članarine za fitnes ali knjige o hujšanju, kar pa jo je samo prizadelo. “Vem, da so mi poskušali pomagati. Mislili so, da me morajo samo malo spodbuditi. Enostavno niso razumeli, kako se počutim, ker sami nikoli niso imeli takšnih težav.“

Deidre je potrebovala kar nekaj časa, preden je doumela, kako lahko odvečno težo vendarle izgubi ter bolj zdravo telo tudi obdrži. Ugotovila je, da mora uživati bolj zdravo hrano, predvsem pa, da se mora redno gibati. Hujšati je začela s skupino, ki poskuša pomagati ljudem s čezmerno težo, telovadila je najprej sama doma, saj se je bala pokazati v telovadnici. Ko je izgubila štirinajst kilogramov, se je le opogumila in se vpisala na zumbo, plesno obarvano aerobno vadbo. V dveh letih se je njeno življenje počasi obrnilo na glavo. Danes ima 77 kilogramov manj, odprla je svojo lastno telovadnico. “Gibanje je sedaj redni del mojega življenja. Še sama ne morem verjeti, da so bile moje roke včasih ogromne, danes pa so tako mišičaste.“ V svoji telovadnici z ljudmi deli svoje izkušnje in jih navdihuje z lastnim primerom. “Zaupajo mi, ker čutijo, da jih razumem,“ pravi. Lahko jim tudi pove, kako se je njeno življenje, odkar ima kar pol kilogramov manj, spremenilo. V svojem telesu se počuti veliko boljše, samozavestnejša je, srečnejša, bolj se razume s svojo družino. Včasih pravi, da se jim je kar izogibala, ker ji je bilo nerodno, da ima med njimi edina težave s težo. Zdaj ji je hudo samo, ker njenega uspeha ni mogel videti njen oče. Ker je bil strasten kadilec, je žal preminil pet let prej.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602