Vizita.si
image (28)

Novice

Poglejte si posnetek, ko policist 3-letniku reši življenje

K.B.
25. 10. 2016 11.26
12

Policist Chase Miller iz mesta Granbury v Teksasu je prejel medaljo časti za pogumno reševanje 3-letnega dečka, ki je nenadoma nehal dihati. Njegov miren odziv je malčku rešil življenje. Vse skupaj je posnela kamera za spremljanje prometa na policijskem avtomobilu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


12. oktobra se je policist Chase Miller odzval na klic na pomoč, ki ga je prejel iz klicnega centra. Na pomoč je poklical 21-letni oče John Geis in povedal, da sin ne diha in je neodziven. V posnetku, ki so ga snemali v klicnem centru, se v ozadju sliši glas mlade matere, 21-letne Bethany Hoover, ki kliče sina Braydena in ga skuša prebuditi. K sreči je bil policist Miller v bližini in je takoj priskočil na pomoč. Na posnetku kamere za spremljanje prometa v policijskem vozilu je razvidno, kako se je Miller pripeljal na parkirišče, kjer so bili prestrašeni starši. Objokana mati mu je predala svojega neodzivnega otroka v naročje, policist pa ga je položil na tla in začel oživljati. Trenutki groze so razvidni z obraza staršev, ki so le nemočno opazovali. Policist je očetu nato pokazal, kako naj mu pomaga pri oživljanju, sam pa gre po masko za dihanje. Nato je nadaljeval oživljanje. Čez nekaj trenutkov je otrok končno zadihal.

Mali Brayden je utrpel vročinski krč, ki je bil posledica prehlada, s katerim se je spopadal. Njegova mati je za abc news povedala, da mu je dala ibubrofen, nato pa ga odpeljala ven. Ko ga je imela v naročju, je nenadoma začutila, kako je postal mehak, in ko ga je pogledala, je bil popolnoma neodziven. Prav mirna kri, ki jo je uspelo ohraniti policistu Millerju, je malčku rešila življenje. Policist Chase Miller je pred kratkim dobil medaljo časti za svoje dejanje, starši pa mu bodo za vedno ostali hvaležni. Na častnem dogodku je policist z veseljem objel malega Braydena.

Kaj je vročinski krč?

Vročinski krči so najpogostejša oblika krčev pri otrocih. Pojavljajo se, ko se možgani napačno odzovejo na povišano telesno temperaturo, ki spremlja virusno obolenje. Vročinski krči se najpogosteje pojavljajo med šestim mesecem in šestim letom starosti. Med vročinskimi krči otroci lahko izgubijo zavest, okončine se lahko nekaj minut ritmično krčijo in iztezajo. Otrok lahko zadrži sapo ali preneha dihati, lahko mu uide blato ali urin.

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587