Vizita.si
image (28)

Novice

Pogumno pokazala, kako je videti po izgubi skoraj 100 kilogramov

L.E.
08. 06. 2015 09.23
11

Lisi Grant-Collingridge je uspel zelo velik podvig. Tehtala je že 162 kilogramov, obrnila je svoje življenje na glavo, shujšala kar 95 kilogramov. Sedaj je pogumno pokazala svojo odvečno kožo.

To je opomnik, da ljudje ne bi smeli nikoli sami sebi dovoliti, da se zredijo do 162 kilogramov, pripoveduje Avstralka Lisa Grant-Collingridge. Z izredno težavo je nato shujšala na 67 kilogramov, a kaj, ko je ostala odvečna koža. Sedaj si želi zbrati denar za operacijo, s katero ji bodo odstranili kar 5 kilogramov odvečne kože, ki se ves čas vnema.

Hrana za uteho

30-letnica se spominja, da je imela ves čas težave s težo. K hrani se je pričela zatekati, ko je stara samo 5 let izgubila očeta v prometni nesreči. "Spomnim se, kako so po njegovi smrti vsi gostje, ki so prestopili prag naše hiše, zame prinesli kakšno sladkarijo. V možganih se mi je usidralo, da mi lahko hrana vedno ponudi uteho."

Nikoli se ni veliko gibala; v kombinaciji z veliko slabe prehrane, pa je njena teža začela strmo naraščati. To je začelo močno vplivati na njeno družabno življenje. "Nisem želela nikamor, bala sem se, da bi se mi ljudje smejali. Še telefona nisem dvigovala, tako nizka je bila moja samozavest." Nato pa je slišala tako žaljiv komentar, da se je odločila, da ne bo več pretežka.

"Si predstavljaš, da bi moral z njo vsak večer v posteljo," je slišala, kako sta se pogovarjala dva mimoidoča. To jo je zelo prizadelo. In odločila se je, da bo spremenila svojo prehrano. Začelo se je z manjšimi spremembami. Nezdrava živila je počasi zamenjevala z zdravimi, da bi vedela, kaj vnesti v prehrano, je prebrala veliko knjig o tem. Še večja sprememba je bila telovadba.

Teža je izginjala, toda koža je ostajala. "Ljudje mislijo, da sem presrečna, ker sem izgubila toliko kilogramov, toda sedaj se ob pogledu v ogledalo včasih želim kar razjokati. Še vedno sem prisiljena skrivati svoje telo." Želi si operacijo, a naj bi za to potrebovala kar 40 tisoč evrov. Je pa njena samozavest že veliko večja in pravi, da sta bili boljša prehrana in gibanje njeni najboljši odločitvi.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631