Vizita.si
image (28)

Novice

Njena zgodba je šokirala svet ...

S.P.
21. 08. 2012 09.49
12

Pred 10 leti je svet obkrožila šokantna novica o napadu rakuna, ki je 3-mesečni Charlotte Ponce odgriznil desno stran obraza. V sredo pa ji je po dolgih letih trpljenja življenje spremenila rekonstruktivna operacija, s katero je dobila nov nos. Nekaj dni po operaciji je povedala, da ima še vedno rada živali.

3-mesečna Charlotte Ponce je bila pred 10 leti žrtev grozovitega napada rakuna, ki ji je pohabil obraz, ko ji je odgriznil del ustnice, nos, ličnico in uho na desni strani obraza. "V njeno zibko naj bi splezal, ker je želel priti do hrane v flaški," pojasnjuje njena nadomestna mati Sharon. Z bratom sta bila namreč kmalu po napadu oddana v posvojitev, saj so za krivca označili njuna biološka starša, ki sta rakuna, takratnega hišnega ljubljenčka, pustila zunaj kletke in samega z otrokoma.

Do zdaj je sicer imela že 7 rekonstruktivnih operacij, ki naj bi popravile nastalo škodo, a je bil njihov namen predvsem zmanjšati nastale brazgotine, dobila pa je tudi ušesno protezo. V upanju na bolj opazne rezultate je Sharon navezala stik s kirurgom dr. Kongkritom Chaiyasatetom, ki je že sestavil načrt popolne rekonstrukcije dekličinega obraza. Napovedal je, da bodo za dober rezultat potrebne kar 3 zapletene operacije, v sredo pa so izvedli že prvo, ki je Charlotte vrnila obliko njenega nosu.

V bolnišnici 'Beaumont Hospital' se je skupina najboljših kirurgov dolgih 8 ur trudila, da bi dosegli kar najboljše možne rezultate, saj je bila ta operacija najdaljša in najnevarnejša doslej. Iz delčka zapestja so vzeli kožo in kosti, ki so ju potrebovali za oblikovanje osnovne linije nosu, v nadaljnjih operacijah pa se bodo posvetili še njegovi popolni obliki in rekonstrukciji ustnice.

Družina je medijem že sporočila, da Charlotte zelo dobro okreva, v dodatno pomoč pa so prijatelji zbrali že več kot 10.000 dolarjev, s katerimi si bo lahko privoščila kar najboljše zdravljenje in potrebno oskrbo. Sicer pa nasmejano dekle trdi, da grozovita izkušnja v ranem otroštvu nikakor ni vplivala na njeno ljubezen do živali. Dan pred operacijo si je namreč celo zaželela obiskati živalski vrt, da bi se znebila treme in skrbi pred zapletenim postopkom.
 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587