Vizita.si
image (28)

Novice

Pokazala rane strelskega pohoda!

K.P.
05. 08. 2012 09.26
5

22-letna Carli Richards je pokazala rane, ki ji jih je zadal neprištevni oboževalec filma Batman, James Holmes, in opisala svojo grozljivo izkušnjo tistega večera.

Carli Richards je utrpela več ran na večer, ko se je v kinu Aurora udeležila premiere filma Vzpon viteza teme, kjer je James Holmes izvedel svoj strelski pohod. 22-letnica je izkušnjo opisala na svojem blogu, kjer pravi, da je sprva mislila, da gre za spremljevalni program premiere, kasneje, da gre za zelo slabo šalo, na koncu pa se je zavedla šokantne resničnosti.

Carli je 24-letni James ranil v desno roko, obe nogi, prsi, hrbet in v zadnjico. Opisuje, da je najprej slišala zvok, podoben odprtju pločevinke, ki je nato odletela preko dvorane in jo skoraj udarila v obraz. "Takoj sem spoznala, da gre za solzilni plin, kar je pomenilo, da gre za slabo šalo ali pa sploh ne gre za šalo. V vsakem primeru sem vedela, da moram bežati,“ nadaljuje. Carli in njenega fanta Chrisa Townsona je adrenalin pognal v tek iz dvorane in v Chrisov avto. Šele takrat je videla, da je njen rokav povsem okrvavljen. "Moja prva reakcija je bila, da gre za umetno kri ali pa za kri nekoga drugega. V naslednjem trenutku sem začutila velike bolečine,“ pojasnjuje. V bolnišnici je izvedela, da so njeno telo zadele šibre, rane pa k sreči niso bile tako globoke, da bi jo huje poškodovale.

Poškodbe ji še vedno povzročajo bolečine in še ne more na delo, izrazila pa je že, da si za Holmesa želi najstrožjo obsodbo – smrtno kazen. Enako čutijo tudi tisti, ki so v masakru izgubili svoje ljubljene. Carli in Chris zbirata denarne prispevke dobrovoljnih ljudi, ki bi Carli olajšale zdravljenje. Jeza ljudi, ki so se udeležili premiere, je upravičeno velika in obdobje, ki sledi, ne bo zgolj v znamenju celjenja fizičnih ran, temveč tudi duševnih. Dogodka ne prebolevajo le vpleteni in tisti, ki so izgubili svoje ljubljene, temveč cela Amerika, medtem ko vsi čakajo razplet zgodbe na sodišču, kjer za razlog dogodka navajajo Jamesovo duševno stanje, na katerega naj bi univerzitetna psihologinja opozarjala že dlje časa.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587