Vizita.si
image (28)

Novice

Zadnji poljub v slovo, ki je povzročil čudež

L.E.
28. 12. 2015 15.34
11

Ko sta starša svojo dojenčico Bello poljubila, misleč da je to zadnji poljub v slovo, se je zgodil čudež. Potem ko so zdravniki aparature, ki so jo ohranjale pri življenju, ugasnili, se je mala Angležinja nenadoma vrnila med žive.

 

Bella, dojenčica 42-letne Francesce in 44-letnega Leeja Moore William, se je rodila z neozdravljivo boleznijo. Le da sta to starša, ki prihajata iz Essexa, izvedela šele pred šestimi meseci, ko se je začelo najtežje obdobje njunega življenja. Bil je 21. julij, dva meseca kasneje, ko so jima zdravniki sporočili, da njuni hčerkici ne morejo več pomagati. A nato se je zgodil čudež.

"Bilo je neverjetno," pravi Francesca. "Kot da smo zmagali na loteriji. Naša družina je sedaj spet skupaj in prečudovito je gledati, kako postaja Bella vse krepkejša in bolj zdrava. Srce se mi topi od sreče." Da je nekaj narobe, sta starša zaslutila aprila, ko je bila Bella stara 14 mesecev. Takrat je začela izgubljati lase in ni mogla več normalno sedeti v svojem stolčku.

Najprej zdravniki niso vedeli, kaj je narobe. Sumili so, da ima astmo, ker so se ji ves čas ponavljale tudi okužbe v prsnem košu. A inhalator ni pomagal. In ko so bili junija na počitnicah na Kanarskih otokih, je postalo samo še slabše. Ves čas je delovalo, da je dojenčica povsem brez energije. Ko so prišli domov, so jo takoj sprejeli v bolnišnico. Testi so pokazali, da je nekaj narobe z možgani. Še nadaljnja testiranja pa so odkrila, da ima Bella smrtonosno mitohondrijsko bolezen. Gre za gensko motnjo, ki vpliva na živčevje. Zdravila ne poznamo.

Ko je sorodnik posnel zadnjo fotografijo matere in očeta z otrokom, sta mislila, da hčerki dajeta zadnji poljub v slovo. "Ko sva izvedela, da ima mitohondrijsko bolezen, so nama povedali, da ima zelo malo možnosti, da preživi. Dnevi so minevali, mi pa smo prosili vse mogoče bogove, da jo rešijo," pripoveduje Francesca. "21. julija so nam povedali, da se moramo od nje posloviti. Z možem sva sedela ob njeni postelji in razmišljala – zakaj se je moralo to zgoditi ravno najini družini. Nikoli ne bom pozabila trenutka, ko sva se poslavljala od hčerke." Nato so zdravniki odklopili naprave, ki so jo ohranjale pri življenju.

Takrat se je zgodil čudež. Po zadnjem poljubu sta starša hčerkico še vedno držala za roko. "In nenadoma sem začutila, kako se oklepa mojega prsta," pravi mamica. "Začela se je tudi premikati. Hitro sva obvestila zdravnike, ki so se res izkazali, saj so se takoj začeli boriti za njeno življenje." To je bilo 30 minut kasneje. Po pregledih so staršem sporočili, da bo hči preživela. Le zdravila bo morala jemati do konca svojega življenja.

"Čeprav se je končalo srečno, je bila travma težka. Predstavljajte si, kako je sedeti ob otroku in čakati na njegov zadnji vdih. Od takrat sploh ne morem več jokati. Kot bi takrat izjokala vse solze." Bella trenutno za približno osem mesecev v razvoju zaostaja za svojimi vrstniki, a je vsaj živa. "Uči se govoriti, njeni lasje rastejo nazaj, poskuša hoditi. Za osem mesecev približno zaostaja za svojimi vrstniki, a zdravniki menijo, da obstaja velika možnost, da jih bo počasi dohitela. Ko jo gledam v vrtcu, si ne bi nikoli mislila, da se ji je zgodilo, kar se ji je. Očitno je njena osebnost takšna, da je mali borec. Življenje za nas ni več normalno. Ampak na koncu človek spremeni perspektivo, kaj je normalno. Vsekakor smo presrečni," zaključi mamica še 5-letnega Bobbyja. Najpomemnejše je, da je družina spet skupaj.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587