Vizita.si
image (28)

Novice

Poljub, ki se je dotaknil mnogih ... A bratca na žalost ne bosta preživela

K.B.
01. 08. 2016 09.42
8

Po spletu je zaokrožila prikupna fotografija siamskih dvojčkov iz Indije, ki sta se takoj po porodu poljubljala. Dvojčka sta združena s telesom in si delita srce, a imata vsak svojo glavo in možgane. Zdravniki so na žalost ocenili, da imata le malo možnosti za preživetje.

Prejšnji teden sta se v Indiji s carskim rezom rodila siamska dvojčka, ki si delita vse pomembne notranje organe, vključno s srcem, jetri in ledvicami. A imata vsak svoje možgane in hrbtenico. Zdravniki iz bolnišnice Sion v Mumbaju so bili šokirani, ko so odkrili, da 26-letna Shahin Khan pod srcem nosi siamska dvojčka. Upali so, da ju bodo lahko razdružili, a po rojstvu so bili manj optimistični. ''Dvojčka imata zelo kompleksno notranjo strukturo,'' je dejal dr. Suleiman Merchant iz bolnišnice Sion. ''Čeprav imata dve ločeni glavi in vrat, sta združena v prsnem košu. Predel od vratu do trebuha je popolnoma združen. Na splošno samo 5 do 25 odstotkov takih dojenčkov preživi. Ta tip siamskega dvojčka izjemno redko preživi operacijo, brez operacije pa ne preživijo.''

Njegova mati 26-letna Shahin Khan je za to, da bo rodila siamska dvojčka izvedela že med pregledom z ultrazvokom. Dr. Merchant pojasnjuje, da je zato ostala vse odtlej v bolnišnici. ''Takoj, ko smo videli, da bo donosila siamska dvojčka, smo ji rekli, da je bolje, da ostane v bolnišnici. Vmes je domov odšla le za kratek čas, ko se je vrnila, smo ji teden dni kasneje naredili carski rez.''

Mlada Shahin Khan, ki je mati dveh otrok, je bila obupana, ko je izvedela, da nosi siamska dvojčka. Skrbelo jo je, kako bo njena družina reagirala na novico. Sedaj je pred težko odločitvijo. ''Ker si delita srce, to zagotovo ne bo lahka odločitev za starše. A brez operacije ne bo noben od njiju preživel. Komite bolnišnice bo najprej razpravljal o etičnih pogledih na operacijo, nato pa se bodo posvetovali še s starši,'' je še dejal zdravnik. Ali bodo dvojčka operirali ali ne, se bodo odločili po tem, ko bodo opravili še nekaj preiskav in ko se bodo posvetovali s starši. Sicer pa je rojstvo siamskih dvojčkov izjemno redek pojav, do katerega pride pri enem na 200 000 rojstev.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587