Vizita.si
Če spita na boku, a se z zadnjicama ves čas dotikata, je vajina zveza menda nadvse stabilna. Drug drugemu dajeta dovolj svobode in prostora, hkrati pa sta še vedno globoko povezana, pravijo strokovnjaki.

Novice

Položaj spanja razkriva resnico o vajini zvezi!

E.T.
23. 03. 2010 11.14
3

Spita tesno objeta in prepletena ali vsak na svoji strani postelje? Sta sicer obrnjena vsak v svojo smer, a se ves čas dotikata z nogami ali zadnjicama? No, menda položaj vajinega spanja razkriva resnico o vajini zvezi.

Spanje v tesnem objemu je menda tipično za prve tedne in mesece zveze, ko sta partnerja do ušes zaljubljena in ko med njima vladata neustavljiva spolna privlačnost ter poželenje.
Spanje v tesnem objemu je menda tipično za prve tedne in mesece zveze, ko sta partnerja do ušes zaljubljena in ko med njima vladata neustavljiva spolna privlačnost ter poželenje.FOTO: iStockphoto
Takšni in drugačni strokovnjaki skušajo iz položaja spanja razbrati marsikaj – kakšne so naše značajske lastnosti, kakšno je naše psihično počutje … Zdaj pa ugotavljajo tudi, kaj položaj, v katerem spita partnerja, pove o njuni zvezi. Zato pomislite, kako najpogosteje spite vi in vaša draga oziroma dragi, in preverite, ali je res kaj na tem, kar so o načinu spanja in lastnostih zveze povedali strokovnjaki …
Tako imenovani položaj žličke menda kaže na to, da sta si partnerja nadvse blizu in da drug v drugem iščeta ter čutita nekakšno varnost.
Tako imenovani položaj žličke menda kaže na to, da sta si partnerja nadvse blizu in da drug v drugem iščeta ter čutita nekakšno varnost. FOTO: iStockphoto

1. Položaj žličke

Če partnerja spita na boku, kjer je po navadi moški za žensko in jo objema, govorimo o tako imenovanem položaju žličke. V takšnem položaju sta partnerja tesno drug ob drugem, ves čas se čutita in dotikata, kar kaže na to, da sta si tudi sicer v zvezi nadvse blizu, da drug v drugem iščeta in čutita nekakšno varnost. Takšna poza spanja pa naj ne bi povečevala le intimnosti, ampak naj bi hkrati tudi zmanjševala stres. Tisti, ki objema svojo boljšo polovico, pa s takšnim položajem nakazuje nekoliko zaščitniško držo.

Strokovnjaki pravijo tudi, da je položaj žličke običajno značilen za prve mesece ali leta zveze. Pojavi se takrat, ko se prva zaljubljenost začne poglabljati in ko se pri paru pojavijo nekoliko bolj globoka čustva. Po navadi se pojavlja pri nekoliko bolj tradicionalnih parih. Po nekaj letih se lahko takšna tesna nočna naveza konča in med partnerjema, ki še vedno spita v žlički, nastane manjša praznina. To lahko nakazuje na to, da sta se tudi sicer začela oddaljevati. Če pa se kljub prostoru med njima še vedno dotikata z nogami, stopali, koleni, pa takšne drobne geste potrjujejo, da je njuna navezanost še vedno pristna in prisotna, le malo več prostora za spanje potrebujeta.

2. Tesno objemanje ter prepletanje nog in rok

Takšen položaj spanja je menda še bolj kot položaj žličke tipičen za prve tedne in mesece zveze, ko sta partnerja do ušes zaljubljena in ko med njima vladata neustavljiva spolna privlačnost ter poželenje. Takrat se partnerja ne moreta naužiti drug drugega in hrepenita po dotikih tudi ponoči. Tako takšen položaj spanja menda razkriva podzavestno željo, da bi bili svojemu ljubljenemu oziroma ljubljeni čim bližje. A takšen položaj spanja zna biti nekoliko neudoben, zato ni nič nenavadnega ali zakrbljujočega, če ga po nekaj tednih zamenja kakšen drug, bolj udoben način spanja, pravijo strokovnjaki.

Če spita na boku, a se z zadnjicama ves čas dotikata, je vajina zveza menda nadvse stabilna. Drug drugemu dajeta dovolj svobode in prostora, hkrati pa sta še vedno globoko povezana, pravijo strokovnjaki.
Če spita na boku, a se z zadnjicama ves čas dotikata, je vajina zveza menda nadvse stabilna. Drug drugemu dajeta dovolj svobode in prostora, hkrati pa sta še vedno globoko povezana, pravijo strokovnjaki.FOTO: iStockphoto

3. Spanje na različnih straneh postelje

Spanje na različnih straneh brez kakršnega koli dotikanja in s kazanjem hrbtov drug drugemu lahko pomeni dvoje, pravijo strokovnjaki. Po eni strani lahko nakazuje, da med parom ni vse tako, kot bi moralo biti, da med partnerjema vlada neka napetost in nerazumevanje ter da se počasi oddaljujeta. Po drugi strani pa je lahko znak, da sta kljub navezanosti in predanosti moški in ženska še vedno samostojna individuuma, ki potrebujeta svoj osebni prostor in čas zase, predvsem pa dovolj miru in prostora, da se dobro naspita. Če se torej pred spanjem na hitro stisneta drug k drugemu, si povesta, da se imata rada in si zaželita lahko noč, ni nobene potrebe po preplahu, četudi vsako noč znova spita vsak na svoji strani postelje.

4. Položaj kraljevskega objema

O kraljevskem objemu govorimo takrat, ko moški leži na hrbtu, ženska pa se mu iz strani prižame v objem in se mu z glavo naslanja na ramo ali prsi. In kaj takšen način spanja pove o vaju? Menda je v tem primeru ženska tista, ki je čustveno in tudi sicer nekoliko negotova ter podrejena svojemu moškemu, moški pa je skala, katere se lahko takšna ženska oklepa.

Spanje na različnih straneh postelje lahko nakazuje, na to, da med parom ni vse tako, kot bi moralo biti.
Spanje na različnih straneh postelje lahko nakazuje, na to, da med parom ni vse tako, kot bi moralo biti. FOTO: iStockphoto

5. Obrnjena na bok, a drug proti drugemu

Takšen položaj spanja, ko sta partnerja obrnjena drug proti drugemu in se le bežno dotikata z roko, nogo, kolenom, menda nakazuje, da sta globoko povezana, a hkrati cenita svobodo in neodvisnost drug drugega. Strokovnjaki ocenjujejo tudi, da sta takšna partnerja nadvse energična in ves čas v akciji, zato včasih ne najdeta dovolj časa zase, a zato toliko bolj cenita tiste redke trenutke, ko se lahko posvetita drug drugemu.

6. Obrnjena na bok, z zadnjicama tesno skupaj

Takšen položaj spanja so strokovnjaki poimenovali kar zen slog, kajti pari, ki spijo na boku, obrnjeni vsak v svojo smer, pri čemer se narahlo dotikajo z zadnjicami, so menda nadvse stabilni. Spanje v nasprotnih smereh morda nakazuje na željo po samostojnosti in neodvisnosti, a nenehno ohranjanje telesnega stika kaže, da sta kljub vsemu še vedno povezana, si želita bližine drugega ter da je med njima še vedno prisotna tako neka seksualna kot tudi čustvena kemija.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587