Vizita.si
Zbrani denar bo namenjen delovanju prvega celostnega centra za otroke z Downovim sindromom pri nas, ki ga je po rojstvu malega Vala zgradila družina Asta.

Novice

Pomagajmo otrokom z Downovim sindromom!

E. D.
22. 09. 2011 13.29
0

Na pobudo ekipe, ki ustvarja informativno oddajo Svet na Kanalu A, bo v začetku oktobra več kot 80 zaposlenih iz podjetja PRO PLUS preteklo celotno Slovenijo. Na ta način bomo zbirali sredstva za odprtje prvega celostnega centra za otroke z Downovim sindromom.

Od 4. do 7. oktobra bo več kot 80 zaposlenih na PRO PLUSU na pobudo ekipe Sveta preteklo Slovenijo v dobrodelni namen.
Od 4. do 7. oktobra bo več kot 80 zaposlenih na PRO PLUSU na pobudo ekipe Sveta preteklo Slovenijo v dobrodelni namen.FOTO: PRO PLUS

Od 4. do 7. oktobra bo več kot 80 zaposlenih na PRO PLUSU združilo moči v dobrodelne namene. Tekli bodo vse od Murske Sobota do Koštabone – majhne vasice nad Koprom, kjer na odprtje čaka prvi celostni center za otroke z Downovim sindromom Planet 47. ''V Koštaboni nad Koprom se je družini Asta rodil Val, ki ima Downov sindrom. Starši niso bili zadovoljni s tedanjo obravnavo otrok z Downovim sindromom in zato so na svoje stroške ter s pomočjo donacij, zbranih na dobrodelnem koncertu, zgradili center za otroke z Downovim sindromom. Center danes stoji, družina pa nima sredstev, da bi ga končno odprla,'' je pojasnil pobudnik dobrodelne akcije Jan Golja, novinar oddaje Svet, in dodal: ''V njem se bo lahko izobraževalo kar 18 otrok in bo prvi tovrstni center v Sloveniji. Uredništvo oddaje SVET in zaposleni na PRO PLUS bomo stopili skupaj in jim pomagali do cilja. Dobesedno. Pretekli bomo Slovenijo in naš cilj bo vasica Koštabona, kjer bomo, verjamemo že kmalu, srečevali nasmejane otroke z Downovim sindromom v okolju, ki jih bo spodbujalo, osrečevalo in navduševalo.''

Zbrani denar bo namenjen delovanju prvega celostnega centra za otroke z Downovim sindromom pri nas, ki ga je po rojstvu malega Vala zgradila družina Asta.
Zbrani denar bo namenjen delovanju prvega celostnega centra za otroke z Downovim sindromom pri nas, ki ga je po rojstvu malega Vala zgradila družina Asta. FOTO: PRO PLUS

Tek prek celotne Slovenije bo potekal kot štafeta, v kateri bodo sodelovali številni znani obrazi naše medijske hiše, s podporo svojih najbolj obiskanih portalov in gledanih oddaj pa bomo skušali zbrati čim večji znesek, ki bo Planetu 47 omogočil odprtje prve šole za otroke z Downovim sindromom. ''Odziv je bil fenomenalen! V samo dveh dneh smo prejeli čez 60 prijav in tako pokazali, da ne ustvarjamo le najbolj gledanih programov in obiskanih portalov. Pokazali smo, da imamo veliko srce, in v začetku oktobra, ko bo po hodnikih odmevalo ''vsi za enega, eden za vse'', bomo na PRO PLUS ponudili roko pomoči tistim, ki nas potrebujejo,'' je še povedal Jan Golja. PRO PLUS je sicer v preteklih letih z dobrodelnimi akcijami pomagal že marsikateri družini in posamezniku, ki je pomoč potreboval. In le v nekaj dneh se je v medijski hiši zbralo več kot dovolj podpornikov, da je aktualna dobrodelna akcija tudi zaživela.

V dobrodelni akciji 'MALI KORAKI ZA VELIK CILJ' lahko sodelujete tudi vi!

Svoj delček za dobrodelni cilj lahko že danes prispevate prek mobilnih telefonov ali z nakazilom. Donacija 1 EUR bo mogoča mobilnim uporabnikom Telekoma Slovenije, Si.Mobila in Tušmobila prek SMS-a s poslano ključno besedo SVET na številko 1919. Posamezni znesek SMS donacije je vselej 1 EUR, višji znesek pa uporabniki lahko donirajo z večkratnim pošiljanjem SMS-a z isto ključno besedo ali nakazilom na TRR SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB d. d. (namen: SVET-dobrodelni tek). Družbe Telekom Slovenija, Si.Mobil in Tušmobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil. Sicer pa lahko vse informacije o dobrodelnem teku ter splošne pogoje o donaciji najdete na spletni strani www.pro-plus.si/svet.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587