Vizita.si
urgenca

Novice

V kartoteko so ji pomotoma zapisali 'ne oživljaj'!

Ni.J.
13. 11. 2011 13.32
7

Britanska družina je spregovorila o grozi, ki jo je doživljala ob umiranju matere, saj so medicinske sestre z njo ravnale kot s 'kosom mesa'. V kartoteko so ji zapisale 'ne oživljaj', poleg tega pa so jo pustile v postelji umazano in s preležaninami.

urgenca
urgenca FOTO: iStockphoto

S 74-letno Immacolato Lovara so medicinske sestre v bolnišnici Central Middlesex v Londonu ravnale kot z navadnim kosom mesa. Z njo so ravnale grobo, poleg tega pa je bila polna modric in preležanin. Njen sin Matt je odkril tudi, da so ji sestre v zdravstveno kartoteko vložile zahtevek 'ne oživljaj', ne da bi se o tem prej s komer koli pogovorile. Ko je Immacolata umirala, so tako vsi le stali okoli nje in jo opazovali, nihče pa je ni poskusil oživljati ali ji na kakršen koli način pomagati.

Trdno sem prepričan, da je mama umrla zaradi nemarnosti zdravstvenega osebja, predvsem medicinskih sester, ki naj bi skrbele za njo,“ je prepričan Matt. “Mama je res slabo govorila angleško, a se je močno trudila, da bi jo kdo razumel. Z njo so ravnali na grobo, dovolili so, da so njeno telo prekrile preležanine in modrice.“ Mattova sestra se je sestala tudi z upravnico bolnišnice. “Pogovarjali sta se o nesramnih in naravnost ogabnih pripombah, ki jih je slišala od sester o najini mami. Kar kri mi je zavrela ob vsem tem,“ še pravi Matt in dodaja, da je bilo najhuje, ko je prišel v bolnišnico tiste noči, ko je mama umrla in je ugotovil, da ji je nekdo v kartoteko zapisal 'ne oživljaj'. “Nihče ni vedel ničesar o tem. Nikoli ni nihče podpisal tega in nikoli ne bi tega storili.“

Primer pa še zdaleč ni osamljen, kar se tiče grobega in neustreznega ravnanja sester z bolniki. Svojci umrlih so poročali že o tem, da sestre umirajočim bolnikom niso hotele dati protibolečinskih tablet, da so bolnike zdravniki predčasno odpuščali iz bolnišnice, da so imeli manj dela, so z njimi ravnali grobo in nadvse neprimerno, so jim povzročili hude telesne poškodbe, jih napačno zdravili, postavljali napačne diagnoze in še marsikaj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602