Vizita.si
image (28)

Novice

Poročila sta se na smrtni postelji

L.E.
14. 02. 2012 11.26
6

32-letna nevesta je umrla le tri dneve po tem, ko se je z zaročencem poročila na svoji bolniški postelji. Ljubezen je premagal neozdravljiv rak.

32-letna Rachel Sanderson se je že nekaj let borila z rakom, ko se je 25. januarja nenadoma odločila, da bi se rada poročila, čeprav je bila na bolniški postelji. Njen partner Glen, s katerim sta bila skupaj pet let in pol, ji je vedno stal ob strani, četudi so jima ovire postavile številne preizkušnje. Še istega dne je bila njena soba v bolnišnici okrašena, napolnili pa so jo člani njunih družin in številni prijatelji.Ob treh popoldne sta se poročila, medtem ko je bila nevesta še vedno prikovana na posteljo.

Tri dni kasneje je mlada Angležinja umrla. Bolezen je njeno življenje postavila na glavo že leta 2002, ko je nenadoma začutila bolečino v levem ramenu. Poleg tega so bili njeni prsti včasih otrpli. Ultrazvok in rentgen nista pokazala težav. Rachel se je morala naučiti živeti z bolečino. Šele leta 2009 se je na njeni rami pojavila bula. Tumor, ki je dosegel velikost večje kavne skodelice, je bil sinovialni sarkom, redka oblika raka mehkih tkiv. Zdravniki so menili, da bi bilo najbolje, če bi njeno levo roko in ramo amputirali, toda Rachel se je odločila, da se bo vseeno zdravila s kemo- in radioterapijo. Ko se je tumor zmanjšal, so ga kirurgi odstranili, vendar se je rak že razširil na pljuča in možgane. Avgusta leta 2010 se je morala soočiti z grozljivo novico, da njen rak ni več ozdravljiv.

Njena mati pripoveduje, da je bila hči obupana. “Tako odločena je bila, da bo raka premagala, nato pa je izvedela, da to ne bo mogoče. Tako jo občudujem. Tudi ko se je morala soočiti s svojo umrljivostjo, se je odločila, da bo najsrečnejša bolnica na svojem onkološkem oddelku. Četudi je trpela toliko bolečine in je morala prestati toliko razočaranj, se je vedno poskušala smejati. Ostala je optimistična in še vedno skrbela ne le zase, temveč tudi za druge. Skrbelo jo je, kako bova z Glenom prebolela njeno smrt. Toda četudi čutiva praznino, vsaj veva, da sedaj počiva v miru.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587