Vizita.si
Katie in Dalton sta se poročila leta 2011.

Novice

Poročila sta se. Najprej je umrl mož. Čez pet dni ona

L. E.
26. 09. 2016 08.02
3

Katie Prager je imela 26 let. Dalton Prager jih je imel 25. Oba sta imela cistično fibrozo, genetsko bolezen, pri kateri bolniki v povprečju doživijo 40 let. Poročila sta se pred petimi leti in bila presrečna, da sta doživela vsaj prekrasno ljubezensko zgodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Katie in Dalton Prager sta se zadnjič videla na svojo peto obletnico poroke. Poročila sta se leta 2011, potem ko sta se spoznala prek Facebooka.

Ko je Katie slišala, da je Dalton umrl, je po besedah njene matere Debre Donovan dejala: "Kmalu ga bom spet videla." Dlje časa se nista videla, ker je bila ona v hospicu, zanj pa so skrbeli starši in je bil pri njih doma. Oba sta bila preveč bolna, da bi enega lahko premaknili k drugemu. Na koncu si je tudi Katie zaželela, da bi umrla doma, in to željo so ji uresničili. "Upam, da jo je na drugi strani res čakal Dalton," pove Debra. "Pravzaprav je sebično, da sem žalostna in jo želim nazaj ob sebi. Končno lahko normalno diha. Končno ne potrebuje več dialize. Ni več v bolečinah, ogromno jih je pretrpela." Umrla je pet dni za Daltonom.

Katie in Dalton sta imela cistično fibrozo, genetsko bolezen, pri kateri težave povzročajo žleze, ki nepravilno izločajo sluz, to pa onemogoča normalno delovanje organov. Sploh pljuč, ki se mašijo s sluzjo, da bolniki ne morejo dihati. Dalton je imel leta 2014 presaditev pljuč, po kateri bi lahko živel precej normalno. Nato so mu diagnozirali limfom, rak limfatičnega tkiva. Moral je domov k staršem, da so skrbeli zanj. 

Tudi Katie je želela imeti presaditev pljuč, a ni bila upravičena do finančne podpore, sama pa si je ni mogla privoščiti. Dalton, ki mu je zdravje pešalo, se je boril, da bi našli finančnega darovalca, in uspelo mu je najti rešitev. Lani je tako imela tudi Katie presaditev, a je bila ta žal neuspešna. Morala je v hospic.

Zdravniki so sicer Katie vedno odsvetovali, da bi bila v kontaktu z drugimi, ki imajo cistično fibrozo, saj bi se lahko nalezla določene bakterije. Daltona je spoznala prek Facebooka ter se odločila, da se bo z njim spoznala v živo kljub zdravniškim opozorilom. "Raje sem srečna, res srečna pet let življenja in umrem prej, kot pa povprečno srečna in živim 20 let," naj bi takrat dejala. Bakterije se je na koncu res nalezla. A vsaj nekaj časa sta bila Katie in Dalton res srečna.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587