Vizita.si
Mike in Kate

Novice

Poročila sta se, sledilo je presenečenje

L. E.
21. 07. 2016 10.01
6

31-letni Mike Brandon je ravno prebolel akutno limfoblastno levkemijo. Z zaročenko Kate sta se odločila za poroko. Nato pa se je bolezen nenadoma vrnila. Zdravniki so povedali, da zanj ne morejo več storiti ničesar. A bil je en žarek upanja, ki ga je par pograbil z obema rokama.

Mike in Kate
Mike in Kate FOTO: Facebook

Miku Brandonu, ki se je ravno poročil, so zdravniki povedali, da zanj ne morejo več storiti ničesar. V Angliji ni bilo več oblike zdravljenja, ki bi mu še lahko pomagala premagati akutno limfoblastno levkemijo. Imeli pa so predlog. Vedeli so za eksperimentalno zdravljenje v ZDA, ki bi mu lahko pomagalo. A plačati bi si ga mogel sam. Njegova cena bi lahko zelo hitro  narasla na milijon, so ga opozorili.

33-letna Kate, ki se je z njim ravno poročila, se ni nameravala vdati. Čeprav tega denarja nista imela, se ga je odločila zbrati. Na spletu je odprla stran za donacije in naredila video, ki se je začel viralno širiti. Kmalu sta zbrala 400 tisočakov. Pravzaprav v Veliki Britaniji še ni bilo uspešnejše kampanje crowdfunding. Maja sta z Mikom odletela v ZDA, na univerzo Pensilvanija, kjer poteka eksperimentalno zdravljenje, ki je do zdaj pokazalo veliko uspehov, ni pa še potrjeno.

Za njim je prva biopsija, ki je pokazala, da v njegovem telesu ni več raka. Vsem donatorjem se je vsa njegova družina zahvalila iz vsega srca. "Niti upali nismo, da bomo res prejeli toliko prijaznosti, skrbi in sočutja, kot smo jih," so zapisali v pismu, ki so ga objavili na strani za zbiranje denarja. "Terapija je pokazala rezultat, za katerega smo molili. Res hvala vsem, ki ste nam omogočili to zdravljenje. Sami nikdar ne bi pravočasno zbrali dovolj denarja." 

79 odstotkom bolnikom je do zdaj pomagala terapija. Vsem se je bolezen žal tudi spet vrnila. A Mike bi rad živel zdrav vsaj še toliko časa, da bi Kate lahko zanosila, saj si zelo želi otroka. Njegova oziroma njuna agonija se je sicer začela januarja 2014, ko je prvič dobil diagnozo. Bil je utrujen in se zbujal prepoten, a si ni mislil, da bi to lahko bili znaki raka. Takoj je začel kemoterapijo, potreboval pa je tudi darovalca kostnega mozga, in sicer najpozneje do julija. Nobeden od treh bratov presenetljivo ni bil primeren darovalec, našli pa so ga na koncu prav z viralno kampanjo.

Po presaditvi junija 2014 je nadaljeval normalno življenje, s Kate sta se poročila. Potem pa je februarja 2016 spet zbolel. Tokrat se je začelo z bolečinami v prsih. "Verjetno si lahko predstavljate, kako hudo je, če si pred tem, da boš morda izgubil osebo, ki je zate najpomembnejša na svetu. Ampak s tem se ne bom sprijaznila brez boja. Čudeži se dogajajo. Redki so, a se zgodijo," je povedala Kate v videu, v katerem je iskala denar za zdravljenje v ZDA. Za zdaj kaže, da se je tudi v njunem primeru morda zgodil čudež in da bo še vse dobro.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587