Vizita.si
image (28)

Novice

'Poročna zaobljuba je bilo zadnje, kar sem slišala od moža'

L. E.
14. 10. 2016 12.32
5

Sian in Jonathan sta se odločila, da se poročita, potem ko so zdravniki Jonathanu napovedali, da ne bo več dolgo živel. Par sta postala v študentskih letih in vedno sta načrtovala, da se bosta zaročila. Rak ju je zdramil, da sta svojo željo končno uresničila. Le da je bilo žal to slovo.

Le en dan je imela 28-letna Sian Thomas moža. Nato je bila že vdova. Pravi, da so bile besede poročne zaobljube praktično zadnje, kar je od njega slišala, preden je preminil zaradi redke oblike raka. Imel je komaj 30 let.

"Še vedno lahko vidim nasmeh na njegovem obrazu, potem ko je izrekel svoje besede zaobljube na poroki," pripoveduje Sian. "Bil je zelo pogumen. Ta dan je bil še pri zavesti. Nato je zaspal in zdravniki ga več niso mogli zbuditi."

Svojo prvo obletnico poroke je Sian praznovala sama. In sicer tako, da je prehodila 350 milj, kar je približno 560 kilometrov, v humanitarne namene. In sicer je zbirala sredstva za tiste, ki trpijo za ulceroznim kolitisom, kar je kronična vnetna bolezen črevesja. Pri Jonathanu je prav ta vodila v raka.

Par se je spoznal med študijem in že takrat sta se začela pogovarjati o poroki. Vendar je nikoli nista izvedla. Februarja lansko leto pa so Jonathanu nenadoma diagnozirali raka na žolčevodu. Bolezen ju je zdramila in da bi si vlila novih moči, sta se takoj zaročila. "Jonathan si je zelo želel, da bi se poročila, preden umre." Kemoterapija namreč ni bila mogoča. 

Poroko je Sian začela organizirati za nekaj tednov kasneje. A Jonathanovo stanje se je začelo hitro slabšati in vedela je, da toliko ne moreta čakati. "Poklicala sem matičarja in privolil je, da naredi izjemo in naju poroči že naslednji dan. Cela družina in vsi prijatelji so si ravno tako hitro vzeli čas. Bilo je zelo posebno." Tako so se od njega poslovili na res najlepši način. 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587