Vizita.si
Porodnica je utrpela hude opekline, a kirurgi so uspeli na svet spraviti zdravega dečka. (simbolična fotografija)

Novice

Porodnico med carskim rezom hudo opekli

E. D.
03. 12. 2010 14.58
1

Porod izraelske porodnice se je močno zapletel, ko je ena od iskric električnega medicinskega pripomočka na koži porodnice zanetila ogenj. Ženska je utrpela hude opekline, a je povila zdravega dečka.

Porodnica je utrpela hude opekline, a kirurgi so uspeli na svet spraviti zdravega dečka. (simbolična fotografija)
Porodnica je utrpela hude opekline, a kirurgi so uspeli na svet spraviti zdravega dečka. (simbolična fotografija)FOTO: iStockphoto

Pred carskim rezom je medicinska sestra razkužila trebuh porodnice, a so jo potem v operacijski sobi še enkrat polili z alkoholno tekočino. Ravno ko so z električnim medicinskim pripomočkom naredili prvi rez v njen trebuh, je iskrica iz njega skočila na z alkoholom prepojemo kožo in zanetila ogenj. Kirurgi so ga sicer takoj pogasili in uspeli na svet spraviti zdravega dečka, vendar pa je tragični pripetljaj ženski pustil hude opekline. V naslednjih mesecih je celo potrebovala presaditev poškodovane kože in nekaj lepotnih rekonstrukcijskih posegov.

Vendar pa dr. Manny Alvarez, vodja oddelka za ginekologijo, reprodukcijo in porodništvo na Medicinske centru v New Jerseyju pa pravi, da pravzaprav manjši požari v operacijskih dvoranah še posebej v preteklosti niso bili tako zelo redki: ''Dejstvo je, da nekateri zdravniki niso dovolj usposobljeni za ravnanje z električnimi noži, žagami in drugimi medicinskimi pripomočki. Do požarov v operacijskih dvoranah še vedno prihaja, le da takšni primeri velikokrat niso prijavljeni in se o njih v medijih ne poroča pogosto. So pa vsekakor velika skrb tistih, ki so zadolženi za varnost v bolnišnicah.'' Res pa je, še dodaja, da se danes to dogaja veliko redkeje kot pred 40, 50 leti.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587