Vizita.si
4-letna Abby boleha za levkemijo, malignim obolenjem krvi.

Novice

'Poroka' 4-letne deklice ganila svet

L.E.
20. 07. 2015 14.28
19

V nekaterih bolnišnicah se za svoje paciente res znajo potruditi. Tako so v ameriškem kliničnem centru 4-letni Abby, ki boleha za levkemijo, pripravili sanjsko poroko, ki si jo je želela.

4-letna Abby boleha za levkemijo, malignim obolenjem krvi.
4-letna Abby boleha za levkemijo, malignim obolenjem krvi.FOTO: Facebook

Abby s svojo zdravnico.
Abby s svojo zdravnico. FOTO: Facebook
Osebje kliničnega centra v ameriškem mestu Albany se je odločilo izpolniti željo svoje mlade pacientke, komaj štiri leta stare Abby Sayles. Ker boleha za levkemijo, praktično od svojega rojstva živi za štirimi stenami bolnišnice. Družina je fotografije "poroke," s katero jo je razveselilo osebje, ki zanjo skrbi, objavila na spletu. Kmalu so zaradi svoje prisrčnosti obkrožile svet.

Kdo pa je bil "ženin?" Pacientkin najljubši negovalec. "Nekega dne me je sramežljivo vprašala, če bi se z njo poročil," pripoveduje Matt Hickling. "Nisem se obotavljal, takoj sem odgovoril pritrdilno," se smeji. "Dobil sem močan objem, nato pa sva odločitev okronala še z lizikami v obliki prstanov." Pri organizaciji tega zabavnega dogodka za cel oddelek so nato sodelovali vsi zaposleni.

"Bili ste neverjetni," je kasneje na svojem Facebooku zapisala medicinska sestra Lori Ciafardoni. "Zaradi tega sem začela delati v zdravstvu." Poroko je namreč osebje organiziralo v manj kot 24 urah, vse so pokrili z donacijami. Tako nevestino oblekico kot torto, hrano, pijačo, cvetje. Vsi so se tisti dan lepo oblekli, še posebej pa medicinske sestre, ki so bile nevestine družice. To je bil res dan, v katerem so mali bolniki pa tudi njihove družine in vsi, ki zanje skrbijo, lahko vsaj za nekaj trenutkov pozabili na vsakodnevne tegobe.

Osebje je priskrbelo oblekico, v kateri se je mala pacientka lahko počutila kot princeska. Priskrbeli pa so tudi torto in cvetje.
Osebje je priskrbelo oblekico, v kateri se je mala pacientka lahko počutila kot princeska. Priskrbeli pa so tudi torto in cvetje.FOTO: Facebook
Medicinske sestre so bile družice. Le poglejte, kako se Abby kljub svoji bolezni smeji.
Medicinske sestre so bile družice. Le poglejte, kako se Abby kljub svoji bolezni smeji.FOTO: Facebook

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587