Vizita.si
Melanie Griffith

Novice

Niti botoks ji ne pomaga več

L. E./E. D.
05. 11. 2011 18.02
9

Melanie Griffith ima pri 50 še vedno postavo, ki ji jo lahko zavida marsikatera, toda njen obraz je kljub kozmetičnim posegom začel kazati pravo starost. Gube je pač le težko popolnoma preprečiti.

Melanie Griffith
Melanie Griffith FOTO: X17ONLINE.COM
54-letna Melanie Griffith je nekoč zaslovela tudi zaradi svoje lepote. Zanjo se je vedno trudila, toda pri 50 enostavno ni mogla več preprečiti nastanka starostnih gubic. Na žalost pravilna prehrana in redna telovadba staranja le ne moreta popolnoma zaustaviti.

Igralka se je sicer naravi poskušala zoperstaviti tudi z estetskimi posegi. Imela naj bi obrazni lifting, sama pa je priznala, da si je ustnice, ki se s starostjo tanjšajo, povečala z injekcijami kolagena. Na žalost njeni lepotni popravki morda niti niso najbolj uspeli, saj se je njen obraz spremenil v ne najbolj privlačno kombinacijo posledic obraznega liftinga in novo nastajajočih gub.

Vendar pa gube trenutno zagotovo niso njena največja težava. Melanie se je morala konec leta 2009 namreč soočiti z grozljivo resnico: na njeni koži so se pojavili prvi znaki kožnega raka. Prestala je operacijo ter premagala to strašno bolezen, vendar pa vseeno živi v strahu, da se bo znova pojavil.

Prvi znaki kožnega raka

Dobro je, da se predrakave spremembe na koži naučite prepoznavati tudi sami. Pozorni bodite na kakršna koli nenavadna, atipična znamenja oziroma na njihove naslednje značilnosti:

Asimetrija

Nevarna znamenja, ki bi lahko bila maligna, so ponavadi nepravilnih oblik. Nenevarne, benigne kožne tvorbe pa so simetrične, običajno okrogle.

Robovi

Melanomske lezije imajo pogosto nepravilne ali nazobčane robove, medtem ko imajo benigna znamenja enakomerne, gladke robove in ''nemoteno'' prehajajo v okoliško kožo.

Barva

Običajno so pigmentna znamenja enobarvna, in sicer se pojavljajo v določenem odtenku rjave. Maligna znamenja pa lahko prepoznate po tem, da so običajno različnih črno-rjavih barv. Včasih se v njih pojavljajo tudi kakšne raznobarve lise ali pike.

Premer

Nevarne rakave kožne tvorbe imajo običajno premer več kot pet oziroma šest milimetrov, medtem ko so benigna pigmentna znamenja večinoma manjša od petih milimetrov.

Evolucija

Za nevarna kožna znamenja je značilno, da se čez čas spreminjajo in da prej kot slej tako ali drugače opozorijo nase (lahko začnejo srbeti, lahko pečejo, lahko se iz njih cedi kakšna tekočina …).

Melanie Griffith je sicer za Hollywood že neverjetno dolgih 17 let poročena z Antoniom Banderasom, s katerim ima tudi 15-letno hčer Stello.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587