Vizita.si
image (28)

Novice

Grozljivo, kaj je povzročilo takšno oteklino ...

S.P.
03. 10. 2012 11.03
3

47-letna Vicki Skelton je le še ena izmed žrtev napačno postavljene diagnoze, zaradi česar se bo njeno življenje za vedno spremenilo. Po 20 letih zdravljenja dokaj običajne bolezni so namreč zdaj ugotovili, da ji bodo morali zaradi redke oblike raka amputirati nogo.

Vicki Skelton bo zaradi površne diagnoze strokovnjakov izgubila nogo. Že pred 20 leti se je namreč v njej začelo razvijati bolezensko stanje, a so predvidevali, da gre za dokaj običajen limfedem. To je kronično stanje, ki povzroča otekanje v tkivu zaradi motenega odtoka limfe. Pogosto je posledica lokalne ovire, poškodbe ali pa odstranitve limfnih žil in se najprej pokaže z zadebelitvijo kože na okončini.

Lokalna bolnišnica v začetku izbruha bolezni še ni izvajala kombinirane fizikalne terapije, s katero bi jo lahko uspešno ozdravili, zato glede otekanja praktično niso kaj dosti storili. Šokantne posledice malomarnosti pa so privrele na dan šele pred slabim mesecem, ko se ji je s končno postavitvijo pravilne diagnoze pred očmi sesul cel svet. “Nad kolenom mi bodo morali amputirati zateklo nogo. Če tega ne storijo, bom umrla, saj so nenadoma ugotovili, da trpim za izjemno redkim rakavim obolenjem, ki potuje naravnost v pljuča in vse do mojega srca. Začelo se je kot dokaj običajno bolezensko stanje, glede katerega se jim ni mudilo ukrepati, zdaj pa se mi bo življenje za vedno spremenilo,“ pojasnjuje 47-letnica.

Zbolela je namreč za izjemno redko obliko rakavega obolenja angiosarkomom, ki je prizadel krvne žile v njenem gležnju. Zakaj niso že v samem začetku izločili vseh drugih, tudi redkih možnih obolenj, ni znano, a je zdaj žal že prepozno. “Po operaciji se bom morala spopasti še z agresivno kemoterapijo. Vedno sem skrbela za ljudi, ki jih imam rada, pa se mi je tako povrnilo. To šokantno dejstvo sprejemam vsak dan sproti, saj je izjemno velik čustven zalogaj,“ trdi Vicki. Bolnišnica ji bo sicer dala nožno protezo, a to zagotovo ne bo izbrisalo zadane bolečine.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587