Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetna smrt mladega fanta

L.E.
22. 04. 2013 11.48
22

Nemalo maratonov se je zadnje čase končalo s slabimi novicami. V Brightonu so se tako morali spopasti z nepričakovano smrtjo povsem zdravega 23-letnika, ki ga je ob ciljni črti zaman čakala celotna družina.

"Povsem smo šokirani," je povedal oče Sama Harperja Brighousa, 23-letnika, ki se je na maratonu v angleškem mestu Brighton nenadoma zgrudil in umrl. Njegova družina je, da bi zanj navijala, pripotovala iz Londona. "Družinsko smo se ga odpravili spodbujat," pripoveduje Richard Brighouse, ki ga je skupaj s preostalimi, ki so mu bili v življenju najbolj pri srcu, čakal ob ciljni črti, ki je Sam žal ni dosegel.

Njegov oče je povedal tudi, da je bil zanj to prvi maraton, da pa je veliko treniral in samo teden dni prej brez težav pretekel 35 kilometrov. "Na splošno je bil navdušen športnik. Veliko je treniral in bil zelo 'fit'. Vedno se je ukvarjal vsaj s košarko in nogometom, bil je povsem zdrav." Ravno zaradi tega njegova družina ne more verjeti, da se je vse skupaj res zgodilo. Uspešnega študenta, ki se je čez tri tedne odpravljal na svoje sanjsko potovanje na Tajsko, je veliko premladega presenetila srčna kap. 26 kilometrov je pretekel, ko mu je odpovedalo srce. "Ko so nas poklicali in nam sporočili novico, nismo mogli verjeti. Bili smo povsem obupani. Vsak od staršev, ki je že kdaj izgubil svojega otroka, ve, kako je to. Povsem ti zlomi srce."

Sam je tekel v dobrodelne namene, za organizacijo, ki pomaga otrokom, ki so v manj razvitih državah okuženi z virusom HIV. "Za Arms Around The Child (dobrodelno organizacijo) bom na tem maratonu tekel, hodil in se plazil, samo da bodo dobili dovolj denarja za svoje nesebično delovanje," je zapisal na Twitterju, preden se je nevede podal v smrt. Reševalci so ga poskušali oživiti, vendar jim ni uspelo. Tri ure po začetku teka je Sam umrl. Čeprav je njegov oče dejal, da ne more razumeti, kako se je lahko kaj takega zgodilo, 23-letnik ni prvi mlad športnik, ki je povsem nepričakovano umrl zaradi srčne kapi. Športniki so pogosto izpostavljeni zelo velikim psihičnim in fizičnim naporom. Če se hkrati borijo s prirojenimi, vendar še neodkritimi nepravilnostmi pri delovanju srca, se zgodba nemalokrat lahko konča zelo slabo. In to še posebej ob jemanju nedovoljenih substanc. Te so namreč prepovedane z dobrim razlogom.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 623