Zmanjšamo vnos sladkorja: Pri pripravi potice in ostalih slaščic, zmanjšamo vnos sladkorja za polovico. Pri peki uporabimo le rjavi sladkor, preverimo, če je res pravi in ne le pobarvan. Za dodaten okus peciva in piškotov bodo poskrbele vanilija, muškatni orešček in cimet. Za namaze in prelive uporabite sveže sadje, ki ga prej zmešate, lahko dodate malo nesladkane smetane.
Zmanjšamo uporabo soli: V večini receptov je največkrat zapisana prevelika količina sladkorja in soli, tako da lahko mirno prepolovite količine, prav tako ne pretiravajte s soljo. Okus mesa na primer lahko izboljšate s sojino omako ali gorčico. Zraven mesa ponudite svežo solato, rezine paradižnika, kumar ali celo sadja. Sveža zelišča bodo prinesla dober okus.
Zmanjšamo vnos maščob: V peciva lahko vmešamo polovico manj maščobe, ki jo nadomestite z jabolčno sežano, slivovim kompotom ali pirejem iz banan. Namesto zgoščenega polnomastnega mleka lahko uporabite sok iz kuhanega sadja.
Z majhnimi triki lahko vseeno pripravimo okusen prazničen obrok, telo pa nam bo hvaležno, da ne bomo pretiravali z nasičenimi maščobami in sladkorjem.
Zmernost torej. In dober tek.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV