Vizita.si
image (28)

Novice

Nepričakovano izvedela grozljivo novico

L.E.
14. 12. 2015 09.52
3

28-letnico je fant ravno zaprosil. Celo življenje je bilo pred njo. Nato pa je zaradi težav s kašljem, ki so se vlekle tri mesece, obiskala zdravnika. Ugotovil je, da ima neozdravljivega raka na pljučih. Kljub temu se bo 19. decembra poročila.

 

Londončanka Alisha Barnett ni nikoli kadila, vedno je bila zagrizena športnica. A spada med odstotek bolnikov z rakom pljuč, pri katerih je rak genetskega izvora. Za diagnozo je izvedela malo po tem, ko se je zaročila. Življenje se res lahko obrne čez noč.

Ne obupuje

"Da, imela sem nesrečo," pripoveduje, "ampak po drugi strani sem imela v življenju tudi veliko sreče. Nimam denarnih skrbi, zaljubljena sem. Imam dobre prijatelje in družino, ki me ima rada. Če sem utrujena, mi takoj priskočijo na pomoč. Kuhajo mi, vsi skrbijo zame. Lahko se povsem osredotočim na svoje počutje."

Samo še 10 let?

Zdravniki so napovedali, da ne bo živela več kot 10 let. "A ta napoved ni zacementirana. Mnogi bolniki so živeli veliko dlje. Toda če bi prenehala s kemoterapijo, če bi nehala jemati zdravila, bi umrla v nekaj mesecih." Do konca življenja se bo morala zdraviti. "Ampak res mislim, da imam srečo. Morda se sliši čudno, vendar vsak lahko umre v naslednjem trenutku. Zato ne želim biti depresivna. Mnogim je v življenju mnogo slabše."

Pripravlja se na poroko

19. decembra se veseli poroke. S partnerjem se bosta poročila pred 120 prijatelji in družinskimi člani. "In poročila se bova tudi zato, da se ljudem zahvaliva za podporo." Dodaja, da je danes najbolj jezna na ljudi, ki kadijo. Večina ljudi namreč dobi raka pljuč zaradi kajenja. "Vsi moji bližnji in prijatelji, ki so kadili, so nehali kaditi. Ko so nekateri spet začeli, sem bila zelo jezna. Res bi ljudem položila na srce, naj ne kadijo pa tudi naj ne ignorirajo zdravstvenih težav. Ko sedaj pogledam nazaj, sem imela težave s kašljem tri mesece. Mislila sem, da jih povzroča to, da tečem in kolesarim zunaj tudi v slabem vremenu. Bolje bi bilo, če bi si takoj organizirala samoplačniški pregled."

Dobro, da je teste lahko opravila samoplačniško

Ko je Alisha obiskala zdravnika, je namreč ta najprej predpisal antibiotike. Ko se stanje ni popravilo, je želel narediti več testov. A ker bi v javnem zdravstvu nanje dolgo čakala, jih je opravila samoplačniško. In izvedela decembra 2014 strašno novico. Vendar nikoli ni dovolila, da bi jo ta potrla. Uživati želi ta čas, ki ji je bil dan.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587