Vizita.si
Najbolj je vesela, ker si lahko nadene katero koli oblačilo. No, pa tudi, ker se bolje počuti, seveda.

Novice

Prej 109 kilogramov – danes 67

L.E.
29. 07. 2015 10.27
16

"Mislim, da sem nazadnje nosila kratke hlače, ko sem jih štela 12 – sedaj jih nosim ves čas," se smeje Tara Lajevic, ki ji je uspelo izgubiti kar 42 kilogramov. Preberite si, kako.

Najbolj je vesela, ker si lahko nadene katero koli oblačilo. No, pa tudi, ker se bolje počuti, seveda.
Najbolj je vesela, ker si lahko nadene katero koli oblačilo. No, pa tudi, ker se bolje počuti, seveda. FOTO: Facebook
Leta in leta se je Tara Lajevic izogibala pogledu v ogledalo, nato ji je bilo tega dovolj. Še vedno sem mlada, si je mislila, morala bi bolj uživati v življenju. "Odločila sem se, da se pridružim programu za hujšanje in delovalo je."

"Večino življenja nisem ravno razmišljala, kaj vnašam v svoje telo," pripoveduje. "Hamburgerji, pomfri, pice, testenine … Ker delam v restavraciji, je bilo nezdrave okusne hrane na dosegu roke vedno veliko. Toda preden sem rodila hčer, sem se vsaj malo več gibala. Potem ko sem se ukvarjala z otrokom, pa sem nehala obiskovati vodeno vadbo in moja teža je še bolj narasla. Ko so me nekega dne intervjuvali in sem se videla na televiziji, pa sem imela dovolj. Pravzaprav sem padla v depresijo. Ko sem nato prebrala o programu za izgubo odvečne teže, sem se odločila, da naredim nekaj zase."

Njen nasvet: Ko začnete, se nekaj časa ne tehtajte, ker traja, da se pokažejo rezultati.

 

 

Kako ji je uspelo?

Začela se je odrekati prazni hrani in jo menjati z bolj kompleksnimi ogljikovimi hidrati – polnozrnatim rižem in ostalimi žiti, polnozrnatim kruhom. Uživala je več zelenjave. Pa tudi beljakovin – jajc, jogurta. "Težko se je bilo upreti ocvrtemu krompirčku v službi, toda držala sem se svojega cilja. Z kosilo bi si pripravila denimo za s seboj lososa z zelenjavo na žaru ali solato s kuhanim jajcem in piščancem. Najprej je bilo zelo težko, potem, ko sem izgubila nekje 10 kilogramov, je šele vse skupaj prenehalo biti mučenje. Najbolj neverjetno pa je bilo, ko sem naenkrat tehtala 67 kilogramov in sem lahko prvič v svojem odraslem življenju brezskrbno oblekla kratke hlače. Počutim se odlično."

Največja nagrada za odrekanje: "Počutim se bolj zdrava in prvič v življenju grem lahko v trgovino in kupim tisto oblačilo, ki si ga želim." Nasvet za tiste, ki so na isti poti: "Najprej se nekaj časa ne tehtajte, ker traja, preden se začnejo kilogrami topiti." Je pa pozitivna stran takšnega prehranjevanja, da po zdravih obrokih sploh nisi lačen, še doda za vzpodbudo.

Njeno kosilo sta sedaj losos z zelenjavo na žaru ali solata z jajcem in piščencem.
Njeno kosilo sta sedaj losos z zelenjavo na žaru ali solata z jajcem in piščencem.FOTO: Facebook

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631