Vizita.si
image (28)

Novice

Premagal je že 100 tumorjev

L.E.
28. 05. 2012 10.18
0

Komaj štiri leta je dopolnil, pa je za njim že trnova pot. Mali Ernie je premagal že neverjetnih 100 tumorjev, in to v svojih očeh.

Mali Ernie Brown je izjemno pogumen deček. Komaj štiri leta ima, pa je že premagal nič manj in nič več kot 100 tumorjev. Kar bi uničilo marsikoga, ki je veliko starejši, njega ni prestrašilo. Ker so prvi tumor odkrili, ko je bil na svetu komaj tri mesece, že skoraj vse svoje življenje prestaja intenzivne laserske posege, radio- in kemoterapijo. “Na srečo so zdravniki vse tumorje odkrili dovolj zgodaj, tako da jih je bilo mogoče ozdraviti,“ pravi njegova mati Lisa, ki je sicer medicinska sestra in je svojega sina odpeljala na pregled oči takoj, ko je ugotovila, da se zelo težko osredotoči nanjo, četudi ga drži zelo blizu sebe. Med zdravljenjem je žal nastajalo čedalje več tumorjev. Ernie je imel komaj devet mesecev, ko jih je že premagal 13.

Ernie se bori z retinoblastomom, rakom, ki večinoma prizadene otroke, ki so mlajši od petih let. Sicer je redka bolezen, ki se najpogosteje pojavlja pri malčkih, ki so rojeni v družinah, kjer se je s to boleznijo nekdo že srečal. Če retinoblastom ni diagnoziran dovolj hitro, lahko okvari otrokov vid; če se tumorji razširijo zunaj očesa, lahko povzroči smrt. Najpogostejši simptom tega očesnega raka je sprememba barve zenice, otrok pogosto začne tudi škiliti. Če opazite kaj takega, otroka takoj odpeljite k oftalmologu. Ker je bila pri malem Angležu ta uničujoča bolezen odkrita dovolj zgodaj, jo je sedaj, pri štirih, končno premagal. “To je čudež,“ pravi njegova presrečna mati. “Res je pravi mali borec. Komaj štiri leta je star, pa je že tokrat premagal raka.“ Požrtvovalnost zdravnikov je dečku ohranila tudi vid, tako da bo morda nekoč le lahko uresničil svojo največjo željo – rad bi namreč vozil tramvaj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587