Vizita.si
Kendall verjetno ni pomislila, da lahko z objavljanjem takšnim fotografij prizadene čustva nekaterih ljudi.

Novice

Kaj je pri tej fotografiji nekatere tako razburilo?

L.E.
01. 02. 2013 14.15
22

Fotografija, ki jo je na enem izmed družbenih omrežij, objavila 17-letna Kendall Jenner, je bila sprejeta z mešanimi občutki. Preberite si, kaj je nekatere tako razburilo.

Kendall nima težav z odvečno težo, zato najverjetneje ne razume, s kako težkim bojem se spopadajo tisti, ki so genetsko bolj nagnjeni k nalaganju kilogramov.
Kendall nima težav z odvečno težo, zato najverjetneje ne razume, s kako težkim bojem se spopadajo tisti, ki so genetsko bolj nagnjeni k nalaganju kilogramov.FOTO: Twitter
Kendall verjetno ni pomislila, da lahko z objavljanjem takšnim fotografij prizadene čustva nekaterih ljudi.
Kendall verjetno ni pomislila, da lahko z objavljanjem takšnim fotografij prizadene čustva nekaterih ljudi. FOTO: Twitter

17-letna Kendall Jenner ni tako znana kot njene polsestre Kardashian, čeprav je to najverjetneje zaradi tega, da je še zelo mlada. Kljub temu s svetom marsičesa ne deli samo kot zvezda resničnostnega šova svoje razširjene družine, temveč tudi kot precej aktivna uporabnica družbenih omrežij. Nedavno je na enem izmed njih objavila fotografijo, ki je bila sprejeta z mešanimi občutki. Najstnica se je zagotovo želela le pošaliti, toda marsikdo je pripomnil, da se verjetno ne zaveda, da lahko tako prizadene čustva ljudi, ki se res borijo s čezmerno težo. Kendall je namreč izredno vitka in se najverjetneje niti ne zaveda, kako težko je izgubiti odvečne kilograme in kakšne težave lahko takšen boj povzroča tako na zdravstvenem kot na psihičnem področju.

Čezmerna teža je velik problem današnje družbe, saj živimo obdani z obilico zelo okusne hrane, ki se ji je težko upreti. Ker imajo nekateri ljudje že genetsko predispozicijo, da se veliko lažje zredijo, je zanje takšno okolje veliko bolj obremenjujoče. Njihovo telo energijo, ki jo pridobi s hrano, preprosto porablja počasneje, kar je bilo pravzaprav v preteklosti, ko je bilo pogosto pomanjkanje, velika prednost. Danes je ovira, ki povzroči, da je njihov indeks telesne mase zelo hitro prevelik, kar ne vpliva samo na njihovo samozavest, temveč tudi na njihovo zdravstveno stanje. Resnično pomembno je namreč, da naša teža nikoli ni čezmerna, saj to poveča tveganje za kopico izredno nevarnih bolezni. Ne le da telo odvečno težo težko nosi, odvečna maščoba obdaja organe in slabša njihovo učinkovitost. Čezmerno težki imajo povečano tveganje za pojav presnovnih motenj, sladkorne bolezni, vseh bolezni srca in ožilja, nekaterih vrst raka, osteoartritisa, bolezni žolčnika in zamaščenih jeter, spalne apneje, neplodnosti in zapletov med nosečnostjo. Vsakodnevno se srečujejo tudi z bolečim hrbtom in sklepi, povečanim potenjem, nenehno zadihanostjo, izbruhi izpuščajev, ki se pojavijo, kjer se koža drgne. Da bi preverili, ali ste pretežki, izmerite obseg pasu. Ogroženi ste, če imate kot ženska obseg pasu, ki je večji od 90 centimetrov, in kot moški obseg pasu, ki je večji od 100 centimetrov.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587