Vizita.si
image (28)

Novice

Ena sama napaka in življenje se je obrnilo na glavo!

L.E.
21. 08. 2012 14.38
0

Ker so ji zdravniki tumor hipofize odkrili tako pozno, da niso mogli več preprečiti njegovih hudih posledic, je komaj 20-letna Kate prepričana, da v življenju nikoli ne bo uspela uresničiti svojih sanj.

“Moje življenje je uničeno,“ trdi Kate Woodward. Ker zdravniki štiri leta niso ugotovili, da je njena težava tumor hipofize, je namreč nebrzdano rasla. Danes 20-letnica meri 195 centimetrov, zato je prepričana, da bo morala pozabiti na svoje sanje – nikoli ne bo mogla postati igralka. “Želela sem si igrati in pisati scenarije,“ pripoveduje študentka filmske umetnosti, toda zaradi svojega gigantizma meni, da ni več dovolj privlačna, da bi krasila male zaslone, še manj gledališčne deske.

Hipofiza je majhna možganska žleza, ki z izločanjem hormonov uravnava mnogo procesov, ki potekajo v telesu. Tudi tu se lahko pojavi tumor; zaradi njega pa je začela hipofiza Woodwardove pred štirimi leti izločati prevelike količine rastnega hormona. Najstnica je tako rasla in rasla, zaradi hitre rasti pa se je morala spopadati z mnogimi zdravstvenimi težavami. Najbolj ji nagajajo hrbet, kolena in zobje. Tumor hipofize, četudi benigen, je lahko vzrok gigantizma ali akromegalije (rasti, potem ko smo že nehali rasti). Sicer so simptomi lahko različni; odvisni so namreč od tega, kam tumor pravzaprav pritiska. Pojavijo se lahko glavoboli, bolnik bruha in občuti slabost, lahko se poslabša vid, pride celo do izostanka menstruacije in težav s plodnostjo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587