Vizita.si
Delongu so v 13-urni operaciji presadili vseh osem glavnih organov abdomna.

Novice

Presadili so mu 8 organov naenkrat!

Ni.J.
21. 02. 2011 08.25
0

38-letnemu moškemu iz Kitajske so kirurgi presadili kar osem različnih organov, ki sestavljajo abdomen, s tem pa je postal drugi Azijec, ki je prestal tako obsežno operacijo.

Delongu so v 13-urni operaciji presadili vseh osem glavnih organov abdomna.
Delongu so v 13-urni operaciji presadili vseh osem glavnih organov abdomna.FOTO: Reuters

Operacija, ki jo je prestal 38-letni Hong Delong, je trajala kar 13 ur, obsegala pa je presaditev kar osmih različnih organov abdomna. Presadili so mu trebušno slinavko, vranico, žolčnik, želodec, dvanajsternik, tanko in debelo črevo ter slepič. Operacijo so izpeljali zdravniki iz bolnišnice v glavnem mestu kitajske province Hunan.

Prejemnika vseh naštetih organov so preteklega septembra začele mučiti neizmerne bolečine v abdomnu. Obiskal je svojega zdravnika, novembra pa so mu diagnosticirali trombozo za presnovo izjemno pomembne portalne vene, katere naloga je, da zbira venozno kri iz želodca, trebušne slinavke, tankega in debelega črevesa ter vranice in nato vstopi v jetra.

Po postavljeni diagnozi je Delonga 31. decembra čakala operacija, ki jo je vodil kirurg dr. He Zhijun. “V naši bolnišnici je bil to prvi primer, ko smo presadili vse abdominalne organe,“ pravi dr. Zhijun. “Izkušenj s tem tako nismo imeli, smo pa izhajali iz izkušenj kirurgov, ki so v preteklosti že opravili eno takšno operacijo. Veseli smo, da se je vse dobro izteklo.“

Deset dni po operaciji je Delong stabilen, za zdaj pa lahko uživa zgolj tekočo hrano. Je drugi človek, ki je uspešno prestal presaditev vseh organov abdomna, kar po Zhijunovihz besedah pomeni odličen napredek na področju kitajske transplantacijske medicine.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587