Vizita.si
image (28)

Novice

Odstraniti so ji morali skoraj pol obraza

L.E.
04. 06. 2015 14.53
8

Njeno stanje je hujše od raka, naj bi ji dejali zdravniki. Da bi lahko preživela, so ji odstranili skoraj polovico obraza. Kljub temu je zaradi malformacije ven in kapilar, s katero se spopada, že dvakrat nenadoma začela tako hudo krvaveti, da je bila na robu smrti.

"Zdravnik mi je dejal, da je moje stanje toliko težje od raka, ker se - če med operacijo ne odstrani tudi najmanjšega vnetega delčka - razrašča izjemno agresivno," pripoveduje 58-letna Louise Brent iz angleškega mesta Hull. Zaradi tega ji je moral kirurg že odstraniti skoraj pol obraza, čaka pa jo vsaj še ena operacija. "Nikoli več ne bom videti normalno," pove. "Ampak moram biti pogumna in nadaljevati z bojem."

Da bi se njena agonija nehala, je njena družina že porabila več kot 100 tisoč evrov. A potrebuje vsaj še eno operacijo, zato se trudi zbrati še 35 tisoč evrov. Če ji ne bo uspelo, bodo doma prodali hišo, pravi. Spopada se z arteriovensko malformacijo na obrazu, stanjem, ki ga je zelo težko rešiti, ker se žile in kapilare sprijemajo v nevaren klobčič, ki se za povrh vnema, vnetje pa širi. To močno boli, tkivo se razrašča, koža trpi, lahko pa pride tudi do usodnega zastoja srca.

Dvakrat je nenadno že začela krvaveti tako močno, da so ji na urgenci komaj še rešili življenje. Sedaj ji grozi, da bo na eno oko oslepela. Imela je 45 let, ko so se težave prvič pojavile, takšne nepravilnosti žilja pa je izredno težko pozdraviti. "Kmalu sem bila že povsem iznekažena, moje življenje je postalo grozno. Kar so kirurgi v Angliji naredili do sedaj je izjemno, a potrebujem še toliko več pomoči," pravi. Našla je kirurga v ameriški državi Arkansas, ki razvija poseg, ki bi ji lahko pomagal, a je še v eksperimentalni fazi. Pripravljena se mu je podvreči. Vse bi naredila, da bi spet lahko zaživela vsaj kolikor toliko normalno življenje.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631