Vizita.si
image (28)

Novice

'Gromozanske prsi me bodo zadušile!'

Ni.J.
26. 04. 2011 07.52
4

31-letnica trdi, da jo teža njenih dojk ubija, saj so tako velike in težke, da jo ovirajo pri vsakdanjem življenju. Vendar pa je zdravniki zaradi prekomerne telesne teže nočejo operirati.

31-letna Lucy Anderson zaradi svojih dojk nosi nedrček s košarico velikosti K, trpi pa za številnimi zdravstvenimi težavami. Želela je, da bi ji jih zdravniki zmanjšali, vendar pa so njeno prošnjo v bolnišnici Basildon zavrnili, ker naj bi bila predebela.

Lucy pravi, da njeni dojki skupaj tehtata približno sedem kilogramov. Zaradi tega se ji ukrivlja hrbtenica, v rebrih se ji je razvil revmatoidni artritis, ponoči pa ima hude težave z dihanjem. Čeprav je že izgubila veliko kilogramov, pa še vedno ni primerna za operacijo, zato meni, da z njo ne ravnajo pošteno.

"V prsnem košu nimam nobene mišice več. Ponoči ne morem dihati, občasno pa se zaradi pomanjkanja kisika tudi onesvestim," pravi Lucy. "Če bi si želela postati moški in spremeniti spol, bi mi jih zmanjšali oziroma odstranili brezplačno. Če bi bila stara 18 let in bi si želela povečati prsi, bi mi to storili brez težav. Vendar pa zdravniki ne razumejo, da hočem prsi zmanjšati zaradi zdravstvenih težav. Pravijo, da je to prav tako lepotni poseg in da zanj nisem primerna. To je absurdno," je jezna.

Andersonova, doma iz Thurrocka, se je na operacijo prijavila že pred šestimi leti. Takrat je tehtala 140 kilogramov, a je do danes shujšala že na 107 kilogramov, s čimer se je njen ITM (indeks telesne mase) zmanjšal s 54 na 31. "Vendar pa me zdravniki še vedno nočejo operirati, ker bi mogla imeti za operacijo ITM še veliko manjši. Toliko kilogramov nimam zato, ker bi preveč jedla, temveč zato, ker imam težave s ščitnico, ki je premalo aktivna, in sem visoka 188 centimetrov," še pravi in dodaja, da ima le redkokdo z njeno višino in okvarjeno ščitnico, ki povzroča kopičenje kilogramov, ITM pod 30.

Tom Abell, direktor komisije, ki odloča o tem, kdo je primeren za operacijo in kdo ne, na to pravi, da je operacija vedno zadnja možnost. "ITM je indikator zdrave telesne teže in kaže na to, ali ima oseba preveč, premalo ali ravno prav kilogramov za svojo višino. Za zmanjšanje prsi je zgornja meja ITM 25. Tovrstne operacije so tvegane, zato jih ne delamo kot po tekočem traku. Lahko pride do infekcije, krvnih strdkov in reakcij na splošno anestezijo. Pri pacientih s prekomerno telesno težo so ta tveganja še povečana, poleg tega pa se rane njim celijo počasneje, zato Lucy enostavno ni primerna za poseg," še pojasnjuje.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587