Vizita.si
image (28)

Novice

Preverite, kako je zvezda Obalne straže videti danes

L.E.
20. 12. 2013 08.06
30

Kar nekaj let je minilo, odkar je Pamela Anderson gledalce po vsem svetu očarala v nadaljevanki Obalna straža. Zdrav način življenja (še posebej zaradi bolezni) pa je kriv, da ostaja mladostna tudi pri svojih 45 letih.

Pamela Anderson je zaslovela, ko je začela nastopati v priljubljeni nadaljevanki Obalna straža. Od takrat je minilo kar nekaj let, vendar 45-letna mamica dveh otrok še vedno vzdržuje mladosten videz. Le kako ji uspeva?

Igralka je postala vegetarijanka, še preden je to postalo skorajda moderno. Tako se je začela prehranjevati že v rodni Kanadi, posledično je zelo zgodaj začela veliko bolj premišljeno izbirati, katera živila bodo pristala na njenem krožniku. Na to pa je še toliko bolj pozorna, odkar je pred malo več kot desetimi leti zbolela za hepatitisom C. Gre za virusno obolenje jeter, ki naj bi se ga po svojih besedah, ki jih je citiral CNN, nalezla, ko je tetovator pri njej in njenem nekdanjem možu med ustvarjanjem tetovaže uporabljal isto iglo. Virus hepatitisa C se namreč najpogosteje prenaša s telesnimi tekočinami, posebno s krvjo pa tudi s slino, semensko tekočino, nožničnimi izločki, sečem in solzami. Tako kot njen nekdanji mož mnogi dolgo ne opazijo kakršnih koli simptomov, zato sploh ne vedo, da so okuženi ter da virus širijo. ''Zaradi te bolezni imam vsako leto pregled in zdravnik pravi, naj vsekakor nadaljujem z zdravim načinom življenja,'' je Pamela povedala za Guardian. ''Na srečo imam obliko, ki jo je najlažje nadzorovati. Ni je sicer mogoče pozdraviti, vendar pri nekaterih kar izgine.''

Kako torej skrbi zase?

''Seveda si še vedno kdaj privoščim kakšen kozarec rdečega vina,'' pove. ''Tudi stres namreč zdravju jeter močno škoduje, tako da je treba misliti na vsa področja življenja in enostavno za vsa poskrbeti dovolj dobro. Ključna beseda je ravnovesje, ki včasih ni bila ravno del mojega slovarja. Toda morala sem se mu priučiti. Tudi zaradi otrok. Mislim, da te otroci rešujejo. Če ne bi imela otrok, bi verjetno storila še marsikatero neumnost.'' Pozitivno je, da Pamela svoje bolezni ne skriva, temveč svojo slavo uporablja, da bi širila zavedanje o njeni nevarnosti. Da bi ostala zdrava, torej pazi, kako se prehranjuje (izbira sveže izdelke, ki so ekološko pridelani), se izogiba stresu, misli pa tudi na redno gibanje. Pri tem ji pomagata dva sinova, s katerima deska, igra bejzbol, košarko in nogomet. Za revijo Shape pravi, da ji poleg tega sploh ni treba početi česar koli drugega, le s kužki se še odpravi na sprehod ter doma redno dviguje uteži. Pravi, da ji je za zunanji videz mar veliko manj, kot bi lahko zaključili, če bi jo sodili samo po njeni karierni poti. ''Na sebi ne mislim nič več umetno spremeniti. Razen dojk si nisem popravila ničesar in še tega mi ne bi bilo treba storiti. Ni mi všeč, kako je obraz videti po injekcijah botoksa, sama bi se rada postarala naravno. Nimam svojega dermatologa niti kozmetičarke. Da bi bili videti kot jaz, res ni treba veliko.''

Več o hepatitisu C kot tudi drugih nevarnih oblikah hepatitisa si preberite tukaj.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602