Vizita.si
image (28)

Novice

Prevzel krono najdebelejšega na svetu

S.C.
13. 02. 2012 15.37
43

Potem ko sta Paul Mason, ki je tehtal kar 445 kilogramov, in Manuel Uribe, ki je zaradi teže še vedno naveden kot Guinnessov rekorder, zaradi zdravstvenih težav drastično shujšala, je krono uradno najdebelejšega človeka na svetu s 370 kilogrami prevzel 42-letni Keith Martin.

Kaj je 42-letnega Britanca pripeljalo do tega, da je že več let priklenjen na lastno posteljo zaradi svoje obilne postave, je težko ugotoviti. “Najverjetneje je kriva smrt moje mame, ko mi je bilo 16 let,“ pravi Keith Martin, ki trenutno tehta neverjetnih 370 kilogramov. “Takrat mi je bilo enostavno vseeno za vse, jedel sem čedalje več in se hkrati sovražil, ker sem postajal vse širši.“

Ne samo da že 20 let ni imel dekleta, njegovo nažiranje je pripeljalo celo tako daleč, da za preživetje potrebuje kar 18 negovalcev. Dvakrat na dan ga obiščejo štirje skrbniki, trikrat tedensko pa štiri medicinske sestre, da ga umijejo, mu dostavijo hrano, poskrbijo za njegove osnovne potrebe in seveda preverijo njegovo zdravstveno stanje. Osem reševalcev mora biti vedno pri roki, da ga lahko pripeljejo v londonsko bolnišnico v bližini njegovega doma, kadar je to potrebno. “V zadnjih desetih letih sem zapustil stanovanje edino zaradi nujnih obiskov bolnišnice,“ pove nesrečni Keith, ki vsako jutro poje 18 žemljic s hrenovko.

Zdi se, kot da nima nobene volje do življenja, živi z danes na jutri, edino veselje pa mu prinaša gora sladkarij, prigrizkov in klobas, ki jih zaužije ob gledanju televizije. Zaradi svoje ogromne postave in načina življenja se je pojavil v televizijski oddaji, katere namen je ozavestiti ljudi, ki se spopadajo s prekomerno težo, da bi spoznali, kakšno trpljenje povzroča debelost in koliko davkoplačevalce stane oskrba ljudi, ki so zaradi teže odvisni od pomoči drugih. Keith upa, da bo zbral dovolj volje in moči, da se znebi odvečne teže in nekoč spet normalno zaživi.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587