Vizita.si
Morski pes

Novice

Preživel grozljiv napad morskega psa

Ni.J.
26. 03. 2012 12.48
9

Glena je med deskanjem na vodi napadel morski pes. Razjarjena žival ga je ugriznila v stegno in potegnila globoko pod vodno gladino, ko je razmaknila čeljust, da bi ga še enkrat ugriznila, pa je 44-letnik izkoristil priložnost za pobeg.

Glen Folkard je v trenutku, ko je trimetrski morski pes razmaknil čeljust, da bi ga spet ugriznil, odplaval proti površju in splezal na svojo desko. Kljub hudi rani, iz katere je močno krvavel, mu je uspelo priti do obale Redhead Beach, severno od Sydneyja, temna senca pa mu je ves čas sledila.

Bilo je hujše, kot bi si človek lahko predstavljal. Grozljivo,“ je pet tednov po napadu za AFP povedal Glen. “Napadel me je od spodaj, nato me je zagrabil, obrnil in potegnil pod površje. Za trenutek me je spustil, takrat pa sem izkoristil priložnost za pobeg.“

Ko je prispel na obalo, se je zgrudil na peščena tla, poln evforije in veselja, da je živ. “Spomnim se le, da sem se odkotalil z deske na hrbet, zrl v nebo in v sekundi začel ljubiti svoje življenje. Vesel sem bil, da sem preživel in da mi je uspelo zbežati.“

Glenu je morski pes v napadu s stegna odgriznil skoraj dva kilograma mesa in le malo je manjkalo, da bi izkrvavel do smrti. V bolnišnici se je tako na intenzivnem oddelku kar sedem dni boril za življenje.

Morski pes
Morski pesFOTO: Reuters

Kopalec Peter, ki je bil priča dogodku, je povedal, da je bil prizor podoben filmskemu: “Sin mi je povedal, da je videl, kako je morski pes skočil iz vode. Možakar je bil resnično hudo poškodovan. Njegova koža je bila siva, kar pomeni, da je izgubil ogromno krvi.“ Dodal je, da je bilo na obali in v vodi takrat ogromno ljudi. “Ko so slišali Folkardove krike na pomoč, so vsi planili iz vode in mu hiteli pomagati.“ Dogodek pa je videl tudi deskar na vodi Steve Tidey. “V vodi sem zagledal nemir. Ko sem se obrnil, sem videl Glena, kako pleza na desko. Del njegove deske je plaval na gladini, vse okrog njega pa je bila kri. Takoj sem vedel, da je šlo za napad morskega psa,“ je dejal. “Glen je začel izgubljati zavest takoj, ko je prispel na obalo. Na pomoč so mu takoj priskočili reševalci.“

Ti so mu dali kisikovo masko, nato pa ga odpeljali v bližnjo lopo, kjer so počakali na reševalno vozilo, s katerim so ga odpeljali v bolnišnico. Zaradi velike izgube je moral sedem dni ležati na oddelku za intenzivno nego, rano pa so mu očistili in zašili. K sreči ni imel poškodovane nobene kosti, prav tako pa je bilo tkivo mogoče sanirati, zato so mu zdravniki nogo lahko rešili. Vendar pa ga bo na grozljiv napad večno spominjala velika brazgotina na zadnjem delu stegna.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587