Vizita.si
image (28)

Novice

Preživela je devet smrtonosnih tumorjev!

Ni.J.
10. 05. 2010 11.13
0

Hayley Mitchell je s svojim pogumom in pozitivnim odnosom presenetila tako zdravnike kot tudi samo sebe. Pri komaj 25 letih je namreč preživela kar devet smrtonosnih rakavih tumorjev!

Komaj 25-letni Hayley Mitchell so zdravniki povedali, da zanjo ni več upanja. Agresivna oblika raka dojke se ji je namreč naglo razširila po celem telesu, zdravniki pa ji niso znali več pomagati.

Od nenevarne ciste do smrtonosnih tumorjev

Hayley je oktobra v desni dojki začutila zatrdlino in takoj odšla k zdravniku. “Zdravnik je rekel, da imam najverjetneje cisto, zato se s tem nisem pretirano obremenjevala,“ pravi Hayley. Le dva dni kasneje, ko je zdravnik že pregledal tkivo pa je izvedela, da ima raka.

Hayley je takoj poklicala moža Leeja. “To je bil najtežji trenutek v mojem življenju. Sploh nisem vedela, kako naj mu povem,“ pravi. Toda najhujše je šele prihajalo. Le dva tedna po postavitvi diagnoze so namreč slike pokazale, da nima le enega tumorja, temveč da jih ima kar devet. Tumorji so ji začeli rasti pod pazduho, na želodcu, vranici in na dveh straneh vratu, imela pa je tudi tri tumorje v jetrih in enega na limfnih vozlih.

Zanjo ni bilo več upanja ...

Zdravniki so bili nad ugotovitvijo, kako hitro so se ji razrasli tumorji, šokirani, saj še nikoli niso obravnavali takega primera. Že takoj so ji tudi povedali, da ji vseh tumorjev ne bodo mogli odstraniti in da je vse, kar lahko storijo le, da ji s pomočjo zdravil podaljšajo življenje, kolikor bo to sploh mogoče. “Zdravnik je rekel, da ne more storiti ničesar in da mi ne bo pomagala niti operacija, saj se je rak že tako razširil. Niso mi znali niti napovedati, koliko časa bom še živela.“

Hayley je takoj po postavitvi diagnoze dobila zdravila, ki so umetno izzvala menopavzo, saj se je rak nezadržno širil prav zaradi estrogena, za tem pa jo je čakala še kemoterapija, ki pa je bila tako močna, da je povzročila smrtno nevarno dehidracijo. “Bilo mi je tako slabo, da sem morala nazaj v bolnišnico,“ se spominja. “Zdravnik mi je rekel, da najverjetneje ne bi preživela, če bi prišla le nekaj ur kasneje. Toda kemoterapija je bila moje edino upanje.“ Zaradi močnih zdravil pa je Hayley izgubila vse lase in bila popolnoma izčrpana.

Borba se je obrestovala!

Izjemno močna kemoterapija, ki je bila za Hayley skoraj usodna pa je uničila vseh devet tumorjev. “Prejšnji teden sem bila na pregledu, slike pa so pokazale, da so vsi tumorji izginili,“ pravi presrečna Hayley, ki ji je cel čas bolezni tesno ob strani stal mož Lee. “Zame je to uresničitev nemogočega. Končno spet vidim prihodnost pred seboj.

Od vseh tumorjev je Hayley tako ostal samo še rak dojke, ta pa se je že tako skrčil, da ji ga zdravniki že lahko operativno odstranijo.

Že od samega začetka pa je bila Hayley trdno prepričana, da se bo borila za življenje. “Vedela sem, da še ni prišel moj čas in da ne bom zgolj sedela in čakala, da umrem,“ je povedala. “Odločila sem se, da moram ostati močna, da se moram boriti in nikoli predati in mislim, da mi je prav zaradi tega uspelo premagati bolezen.“

Nad sedanjimi izvidi pa je navdušen tudi Lee, ki pravi, da je presrečen, da se je vse tako izteklo. “Ko mi je povedala za bolezen, sem bil v šoku, sedaj pa sem zares srečen. Dobil sem nazaj svojo ženo in veselim se vsakega dneva z njo.“ Kljub vsemu pa bo morala Hayley redno obiskovati zdravnika, saj obstaja kar velika nevarnost, da se bolezen vrne.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587