Vizita.si
Mlado Elyse je napadel beli morski pes.

Novice

Preživela napad morskega psa in dobila 200 šivov

E. D.
06. 11. 2010 12.30
0

Ko se je inštruktorica potapljanja, 19-letna Elyse, s skupino potapljačev odpravila na plavanje z delfini, ni niti slutila, da bo zrla v oči krvoločnemu morskemu psu. A zahvaljujoč enemu od tečajnikov je napad preživela. Dobila je 200 šivov, vendar dobro okreva.

Mlado Elyse je napadel beli morski pes.
Mlado Elyse je napadel beli morski pes.FOTO: Reuters

Mlada Elyse Frankcom je po poklicu inštruktorica potapljanja in veliko svojih dni preživi v morju. Zavedala se je, da obstaja možnost bližnjega srečanja z morskim psom, vendar si nikoli ni mislila, da se bo zgodilo ravno njej. A se ji je – med enim od vodenih izletov, ko je tečajnike peljala na potop in plavanje z delfini. Med potapljanjem je nenadoma začutila, kako jo je nekaj sunilo na stran, in potem udarilo še enkrat – tokrat od spodaj navzgor – ter jo vleklo proti dnu. Na enkrat je začutila ostre zobe  belega morskega psa. "Bilo je res grozljivo!,'' se strašljivega trenutka spominja Elyse.

19-letnica je dobila kar 200 šivov, a dobro okreva, pravijo zdravniki.
19-letnica je dobila kar 200 šivov, a dobro okreva, pravijo zdravniki. FOTO: iStockphoto

Še dobro, da ji je na pomoč priskočil pogumen tečajnik Trevor Burns, ki je bil ravno v njeni bližini in je kljub grozljivi situaciji ostal povsem priseben. Planil je na rep morskega psa in nekako mu ga je uspelo prisiliti, da je izpustil noge mlade Elyse, ki je sicer še vedno bila pri zavesti, a zaradi ugriza ni mogla plavati in je začela toniti proti dnu. Trevor se je pognal za njo v globino in jo uspel potegniti nazaj na gladino morja. Poškodovanki so na pomoč nemudoma prihiteli reševalci s helikopterjem ter jo odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so ji uspeli rešiti nogi. Dobila je 200 šivov, a zdravniki pravijo, da dobro okreva in da ji napad morskega psa ne bo pustil posledic. ''Trevor je moj junak,'' hvaležno pravi mlada Avstralka. ''Je moj rešitelj. Če ga ne bi bilo tam, mene danes ne bi bilo tukaj.'' Trevor, ki je Elyse obiskal v bolnišnici, pa skromno odgovarja, da ni junak in da je preprosto ravnal tako, kot so ga vzgojili: ''Oče in mama sta me učila, da je treba paziti na ljudi in jim pomagati, kadar so v stiski. Pod nobenim pogojem ne bi dopustil, da bi ta stvor Elyse potegnil s seboj v morske globine.''

Kljub grozljivi izkušnji pa se mladenka ne namerava odpovedati svoji veliki strasti potapljanju. Pravi, da se bo takoj, ko bo dovolj pri močeh in ko ji bodo seveda dali zdravniki zeleno luč, spet pognala v vodo. Kajti dejstvo, da je skoraj umrla, ji je odprlo oči in jo spomnilo, da je treba izkoristiti vsak dan, ki ti je dan, ter početi stvari, ki jih imaš rad in te osrečujejo. ''Veliko ljudi, ki jih je napadel morski pes, ni preživelo. Jaz pa sem imela srečo in sem danes še vedno tukaj,'' pravi ter dodaja: ''Kar te ne ubije, te okrepi!''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587