Vizita.si
image (28)

Novice

Nekoč na invalidskem vozičku, danes na modnih brveh

K.B.
03. 12. 2010 12.51
1

Huda prometna nesreča je najstnici Mariti Davies življenje obrnila na glavo. V njej je utrpela poškodbe hrbtenice in noge, zaradi katerih je leto dni preživela v invalidskem vozičku in se morala ponovno naučiti hoditi. A pri vsem tem ji je pomagala želja, da bi nekoč postala manekenka.

Pred tremi leti se je takrat 16-letna Britanka Marita Davies vračala z novoletne zabave. A na žalost jo je domov peljal vinjen voznik, ki je vozil kar trikrat hitreje od dovoljene hitrosti. Vozilo je zaneslo s ceste in treščilo v drog cestne razsvetljave. Gasilci so potrebovali kar tri ure, da so najstnika rešili iz zmečkanega vozila, nato so ju reševalci prepeljali v bolnišnico: ''Popolnoma me je sesulo, ko sem izvedela, da imam poškodovano hrbtenico in zmečkano nogo. Mislila sem, da je mojih sanj, da bom kdaj postala manekenka konec.''

Naslednji mesec je najstnica preživela v bolnišnici, kjer je imela več operacij. Ko je končno lahko šla domov, pa je morala kar osem mesecev preležati v postelji, premikala se je lahko le s pomočjo invalidskega vozička. ''Vse kar sem si takrat želela je bilo, da bi se lahko družila s prijatelji. A vsi moji vrstniki so odšli na univerzo, jaz pa sem ostala še vedno priklenjena na posteljo. Moja noga je bila hudo poškodovana in v njej sem imela kovinske ploščice in vijake, ki so jo držali skupaj. Trajalo je mesece, preden sem jo lahko obremenila s svojo težo.'' A sčasoma so se rane le zacelile in Marita se je osvobodila invalidskega vozička.

Kljub številnim brazgotinam, ki jih ji je pustila prometna nesreča, se je odločila, da ne bo opustila svojih sanj. Pričela je pošiljati svoje fotografije različnim modnim agencijam. ''Imam ogromno brazgotino od hrbtenice po vsej nogi navzdol, poleg tega pa tudi po rokah, saj so se vanje zapičili delci sprednjega vetrobranskega stekla.'' Sprva je sprejela vsako ponudbo, tudi če ni za delo dobila plačila, sčasoma pa so začele prihajati vedno boljše in boljše ponudbe. V nekaj mesecih je že posnela nekaj reklam in se že sprehajala po modnih brveh.

Pred kratkim pa se je prijavila tudi na lepotni izbor miss Nottingham in osvojila krono. Kmalu se bo tako skupaj s 59 drugimi dekleti potegovala za prestižni naslov miss Velike Britanije 2010. ''Marita je izjemno pogumno dekle in neverjetno je, kaj je komaj 19-letno dekle preživelo v zadnjih treh letih,'' je povedal predstavnik za lepotno tekmovanje miss Velike Britanije.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587