Vizita.si
image (28)

Novice

Preživel sedem udarcev strele

M.K.
31. 08. 2009 12.10
4

Usoda ima zanimiva pota. To gotovo velja za ljudi, ki so preživeli najbolj grozljive nesreče in prestali nevarne preizkušnje, ki bi večino pognale v smrt.

Američan, ki je preživel sedem udarcev strele

V Guinessovi knjigi rekordov je zapisan Američan Roy Sullivan, ki je preživel kar sedem udarcev strele. Roy je delal kot policist v Virginii. Prvič ga je strela zadela v nogo in odbila noht na palcu, drugič mu je scvrla obrvi in padel je v nezavest, tretjič ga je udarila v levo ramo, četrtič je ožgala njegove lase in moral si je lase pogasiti tako, da si je na glavo politi vedro vode. Tudi petič ga je zadela v glavo, šestič pa je imel malce več sreče, saj mu je poškodovala „le“ gleženj. Sedmi strel pa je bil tudi razlog, da si je prislužil mesto v Guinnessovi knjigi rekordov.

Stevardesa, ki je preživela strmoglavljenje letala

Vesna Vulović, nekdanja stevardesa jugoslovanske letalske družbe, je 26. januarja 1972 preživela letalsko nesrečo in padec z 10.000 metrov. Od vseh tridesetih potnikov na letalu je preživela le ona.

Do nesreče je prišlo, ker je bila na letalu podtaknjena bomba. To naj bi v prtljagi na letalo prinesel hrvaški nacionalist, član ene izmed ustaških organizacij. Vesna Vulović je bila takrat stara 23 let in nikoli ni izvedela, kdo je podtaknil bombo, spominja se samo tistega, kar so švedske oblasti (letalo je vzletelo s Švedske) sporočile Beogradu (da nesrečo slavijo ustaši), in da je bilo dokazano, da je letalo strmoglavila eksplozija bombe v prtljagi.

Še posebej zanimivo pa je, da je bila Vesna na letalu po pomoti, saj bi morala namesto nje leteti Vesna Nikolić, vendar je uslužbenec, ki je odrejal posadke, po pomoti zapisal njeno ime. "Očitno mi je bilo usojeno. Če ne bi poletela, bi me pa zbil avto," je povedala srečnica.

Vlak ga je prerezal na pol

Američan Truman Duncan je preživel grozljivo nesrečo – povozil ga je vlak. Duncan je delal kot železničar na postaji. Med svojim delom je ponesreči padel na tire pred vlak. Ta ga je povozil in prerezal na pol. Kljub temu da je izgubil obe nogi in ostal brez ledvice, je Duncan zbral toliko življenjske moči, da je uspel priklicati reševalce in počakati 45 minut na njihov prihod. Po nesreči je prestal še 23 operacij.

Da je preživel, si je odrezal roko

Strasten plezalec Aron Ralstone si je privoščil adrenalinski vikend v plezalnih stenah Arizone. Takrat ni niti slutil, da se mu bo življenje kmalu obrnilo na glavo. V nevarno steno se je odpravil kar sam. Med svojim adrenalinskim vzpenjanjem pa se je zgodilo. Ko je bil v steni, so z vrha proti njemu začele padati skale. Ena izmed njih se je ustavila na njegovih rokah. Levo roko je uspel rešiti iz primeža, desna pa je ostala zataknjena, zlomljena in zmečkana. Trpel je neznosne bolečine in v steni preživel šest dni. Ostala sta mu življenje in smrt. Odločil se je za življenje. Ni mu preostalo drugega, kot da si odreže lastno roko. In to je tudi storil. Kosti so že bile zdrobljene, prerezati je bilo treba le še mišice in kite. Kar se spominja po tem, je le še to, da se je zbudil v bolnišnici – živ.

Preživel je 9 dni v Sahari

Mauro Prosperi se je lotil drugačnega adrenalinskega podviga, ki bi ga prav tako lahko stalo življenja. Leta 1994 se je udeležil tekaškega maratona v vročem Maroku. Po šestem dnevu teka je izgubil smer. Tekel je v napačno smer in na koncu končal v Algerii, Sahari. Po 36 urah mu je zmanjkalo hrane in vode. Nekaj dni je preživel tako, da je pil svoj urin in jedel netopirje ter občasno kače. Osamljen in popolnoma dehidriran sredi puščave je obupal in odločil se je, da bo storil samomor. Z žepnim nožem, ki ga je imel s seboj, si je poskusil prerezati žile. Poskus samomora ni bil uspešen. Njegova kri se je zaradi pomanjkanja vode popolnoma strdila in ni izkrvavel. Maura so po devetih dneh v puščavi našli nomadi. Ti so ga odpeljali do najbližjega vojaškega kampa in od tam v bolnišnico, kjer je okreval.

V istem dnevu sta ga zbila avto in vlak

Brezdomca Roberta Evansa sta v istem dnevu povozila avto in vlak. "Izredna redkost je, da v isti noči nekoga zbije avto in kmalu zatem še vlak," so povedali na zvezni policiji v Koloradu. Brezdomec je nekega večera hodil po ulicah Boulderja, ko ga je najprej povozil avto. Robert sicer ni utrpel hujših poškodb in iz bolnišnice so ga še isti večer izpustili. Ko je bil na poti iz nje, pa se mu je zgodila še ena nesreča. Tokrat ga je povozil vlak. Hodil je namreč kar po železniških tirih. Tudi tokrat, nenavadno, ni utrpel hujših poškodb.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587