Vizita.si
debela teta na tehtnici

Novice

Pri 12 letih tehtala skoraj 90 kilogramov

E. D.
18. 07. 2011 15.50
1

Allie je zaradi debelosti ostala brez prijateljev. Še huje – vrstniki so jo zasmehovali in se celo fizično spravljali nanjo. Vse skupaj je postalo tako hudo, da je deklica začela razmišljati o samomoru. Potem pa jo je mama vpisala v kamp za hujšanje in njeno življenje se je obrnilo na bolje.

debela teta na tehtnici
debela teta na tehtnici FOTO: iStockphoto

Ko je bila Allie McCormack stara pet let, so zdravniki odkrili, da boleha za epilepsijo in deklici predpisali zdravila. A zaradi tablet, ki jih je morala jemati, se je začela že pri rosnih petih letih rediti. Do sedmega leta je tako bila za svojo starost in višino že precej pretežka in ker so zdravniki posumili, da so za nenaden porast teže kriva prav zdravila, so ji predpisali druga. A škoda je bila že narejena. Takrat sedemletna Allie se je zelo slabo počutila v svoji koži, saj so jo vrstniki zasmehovali, vedno težje je sklepala prijateljstva, vedno manj prijateljev je imela. Vso to žalost in razočaranje je tešila s hrano, kar je seveda vse skupaj le še poslabšalo in v naslednjih nekaj letih je Alliejina teža še bolj poskočila. Pri 12 letih je tako tehtala skoraj 90 kilogramov.

Kot da že slaba samopodoba in dejstvo, da skorajda ni imela več prijateljev, nista bila dovolj, so se začeli zlobni vrstniki še fizično spravljati nanjo. Zmerjali so jo z debeluhinjo in vanjo metali moko. Vse skupaj je postalo celo tako hudo, da je začela Allie razmišljati o samomoru, pripoveduje dekličina mama. ''Zavedala sem se, da ji je težko, a nisem si mislila, da so stvari šle tako daleč,'' je povedala 43-letna Lesley. ''Bila sem obupana in na vsak način sem ji hotela pomagati, kajti bila je tako zelo nesrečna.'' Tako je med brskanjem po internetu zasledila kamp za prekomerno težke otroke, kjer udeležence ne le spodbujajo k telesni aktivnosti, temveč jim poskušajo s predavanji spet dvigniti samozavest in jim priučiti zdrave prehranjevalne navade. Čeprav je poskušala doseči, da bi Aliiejino udeležbo v kampu vsaj delno financirala država oziroma zdravstvene oblasti, kajti ne nazadnje so bila zdravila kriva za njeno prekomerno težo, poudarja Lesley, je morala na koncu vse plačati sama. A v želji, da pomaga hčerki, je uspela s pomočjo posojil pri sorodnikih zbrati 4600 evrov in svojo 12-letno hčer za osem tednov poslati v kamp.

Tam je Allie vsak dan tri ure telovadila – igrala je odbojko, boksala, tekla … Udeleževala se je tudi predavanj, kjer so otroke učili, kako zdravo in uravnoteženo jesti, kako količinsko kontrolirati zaužite obroke, kako spet zaupati vase in se dobro počutiti v svoji koži. Allie je iz kampa prišla povsem prerojena, je povedala Lesley, in se je tudi doma držala novih prehranjevalnih navad. Tako je uspela shujšati kar 20 kilogramov in zdaj jih tehtnica ne kaže več 90, temveč 70. Nad rezultati sta navdušeni obe – tako hči kot mama. Zdravniki pa so ji tudi zmanjšali količino predpisanih zdravil, ki jih še vedno mora jemati zaradi epilepsije. ''Je srečna in videti je odlično. Allie je v navdih vsem, ki jo poznajo,'' je navdušeno povedala Lesley, ki bo čez nekaj tednov hčer še enkrat poslala v kamp, kajti najstnica še ni zaključila z izgubljanjem kilogramov. ''V kampu je videla, da je lahko prav takšna, kot si želi biti, da lahko doseže vse, kar hoče. Tako vesela je, da gre nazaj,'' je še dodala dekličina mama.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587