Vizita.si
image (28)

Novice

Preverite, kakšna je danes

S.C.
13. 12. 2011 08.06
16

Pri 15 letih je Jeniffer tehtala kar 146 kilogramov, zaradi česar so jo zdravniki opozarjali, da ne bo dočakala 21. leta. Po operaciji želodca je danes vitka, srečna in zaljubljena.

17-letna Jeniffer Hogarth je bila že od nekdaj nezadovoljna s svojo postavo, prišlo je celo tako daleč, da je zaradi zbadanja vrstnikov večkrat pomislila na samomor. Njene težave s težo so se začele že pri devetih letih, pri 15 pa je dosegla rekordnih 146 kilogramov. "Za zajtrk si je vsak dan privoščila pečen krompirček in čez dan pojedla približno deset vrečk čipsa. Zelenjave se ni niti dotaknila," pove njena mama, ki je bila hudo zaskrbljena zaradi hčerine teže. Zdravniki so ji namreč napovedali, da ne bo dočakala 21. leta, če bo nadaljevala takšen način življenja. Zaradi prevelike teže je morala ponoči uporabljati respirator za pomoč pri dihanju, diagnosticirali pa so ji tudi zgodnje simptome sladkorne bolezni.

Edino rešitev je družina videla v operaciji želodca, a so jo zdravniki zavrnili, češ da je premlada. A starša se nista vdala, brskala sta naprej in naletela na kirurga v Sheffieldu, ki je bil nesrečno najstnico pripravljen operirati. Tako je postala najmlajša Britanka, ki so ji operirali želodec. Jennifer je poseg uspešno prestala, njen želodec se je tako skrčil na velikost žogice za golf. Zaradi tega je sita že ob zaužitju zelo majhne količine hrane, naučila pa se je tudi kuhati in pripravljati zdrave obroke. Kilogrami so se ob uravnoteženi prehrani ter redni vadbi počasi začeli topiti in v enem letu je Jeniffer uspelo shujšati za kar 63 kilogramov.

"Moje življenje se je po operaciji bistveno spremenilo. Ne samo, da sem se znebila odvečne teže, moje zdravstveno stanje se je bistveno izboljšalo, prav tako moja samopodoba," pravi danes srečna in nasmejana Jennifer, ki se je prvič v življenju tudi zaljubila.

"Počutim se, kot da je vse mogoče. Pri šestnajstih letih sem nosila oblačila za odrasle, zdaj pa komaj čakam, da se odpravim po nakupih. Prvič v življenju sem resnično srečna."
 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587